Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:18 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protocol de colaborare intre femeile din PNL si Partida Rromilor

ro

20 Apr, 2005 00:00 1178 Marime text

In procesul implementarii strategiei de imbunatatire a situatiei rromilor, reprezentantelor comunitatii li se va acorda o atentie deosebita * Membrele comunitatii locale vor primi sprijin guvernamental prin intermediul unui protocol semnat ieri de reprezentantele Partidei Rromilor si cele ale PNL

Femeile din Partida Rromilor si reprezentantele Partidului National Liberal au semnat ieri la sediul central al Partidei Rromilor un Protocol de colaborare si parteneriat. Protocolul prevede in principal intensificarea cooperarii dintre Guvern si sectorul nonguvernamental, promovarea femeilor rrome pe criterii profesionale, implementarea strategiei de imbunatatire a situatiei rromilor, sustinerea dreptului femeilor la luarea deciziilor in domeniul civil, politic, economic si social. Pe baza acestui protocol se intentioneaza realizarea unor actiuni concrete in teritoriu care sa urmareasca implicarea femeilor in viata publica.Pe plan local, au fost initiate mai multe activitati de pregatire a femeilor rrome. O mare parte din demersurile si proiectele cu tinta feminina au fost realizate prin intermediul mediatorului sanitar pe problemele rromilor si membra a Partidei Rromilor filiala locala, Lacramioara Georgescu. Potrivit acesteia, anul acesta vor fi demarate o serie de cursuri finantate de Guvern privind implicarea activa a femeilor comunitatii in viata politica si sociala. In acest context, se doreste scolarizarea reprezentantelor minoritatii si reducerea substantiala a numarului persoanelor analfabete.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • marius-cristian 12 Aug, 2010 03:46 sunt din cta am 21 de ani rrom,student an2 la umc.navigatie....din cate stiu eu ar trebuii sa-ni se acorde o bursa...un loc asigurt ptr facultate..un abonament..nu ni sa acordat absolut nimica,unde sunt toate aceste promisiuni?am o taxa de platit de 26mil pe an chiar nu puteti sa faceti nika? tare mult mi-as dori sa ma int cu Domnu Nicolaie Paun..sa-i explic cateva lucruri pe care le stiu..cata japca se face...cati bani ni se cer ptr o adeverinta precum k suntem rromi etc.