Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:31 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protocolul USL de la Peştera, semnat de responsabilii de zonă Vrabie - „Este grav. Nu mai contează voinţa organizaţiilor locale" (galerie foto)

ro

22 Apr, 2011 01:34 2081 Marime text
cap_5.jpgDin cele 14 organizaţii convocate ieri să semneze protocolul de colaborare USL, singurele care nu au fost prezente sunt cele de la Peştera, care nici măcar nu fuseseră consultate, aşa cum a declarat primarul comunei, Valentin Vrabie.

Ultimele 14 organizaţii care au căzut de acord cu protocoalele de colaborare între PNL, PSD şi PC au semnat ieri documentul prin care îşi iau angajamentul pe termen lung să lucreze împreună pentru interesul comunităţii, lăsând la o parte animozităţile pe care le-au avut până acum. Printre filialele locale din judeţ care au semnat protocolul se află: Costineşti, Cuza Vodă, Dumbrăveni, Eforie, Hârşova, Independenţa, Oltina, Pantelimon, Pecineaga, Valu lui Traian, Vulturu, Cumpăna şi Topalu. Chiar dacă se ştiu problemele care sunt la acest moment între organizaţia PSD Peştera şi conducerea de la nivel judeţean a partidului, ieri a fost semnat şi protocolul de colaborare la nivel local între organizaţiile PSD, PNL şi PC în lipsa vreunuia dintre şefi. Cei care au semnat protocoalele, în numele filialelor PSD şi PNL au fost Gheorghe Darie (PSD), care şi-a pus semnătura în dreptul organizaţiei Peştera, şi Septimiu Bourceanu, din partea PNL. Nici primarul din Peştera nu a fost prezent, acest lucru fiind intuit probabil de organizatori, care au trecut cu vederea foarte uşor acest aspect.

protocol_usl_2.jpgÎntrebat dacă există un acord prealabil al organizaţiilor locale în ceea ce priveşte USL la Peştera, Cristian Darie, care este responsabil de zona unde se află şi Peştera, a spus că da, există, şi că totul este în regulă. „Organizaţiile sunt de acord, nu este nicio problemă", a spus Darie.

Vrabie: „Mazăre conduce Umilinţa Social Liberală"

De cealaltă parte, primarul comunei Peştera, Valentin Vrabie, contactat telefonic, a reiterat afirmaţiile potrivit cărora semnarea protocolului de colaborare între organizaţiile locale PSD şi PNL la Constanţa i se pare un act umilitor la adresa şefilor de partid locali, care sunt convocaţi la apel de către mai-marii pe linie de partid. „Nu voi participa la încă o umilinţă, pentru că nu este vorba despre persoana mea, ci de o întreagă comunitate pe care eu o respect", ne-a declarat primarul Vrabie, explicând astfel lipsa comunei Peştera de la eveniment. Chiar dacă Darie spune că organizaţia locală a fost consultată, Vrabie a spus foarte clar că nu i s-a luat punctul de vedere în legătură cu acordul pe care cei de la judeţ l-au semnat ieri în numele organizaţiei PSD Peştera. „Dacă suntem pe acea listă cred că este dintr-o greşeală de redactare. După cum am mai spus, eu îmi reprezint comuna cu cinste şi demnitate, nu voi merge în genunchi să semnez ceva despre care nici nu am fost consultat. Nici măcar nu şi-au construit strategia în localităţi, nici măcar nu s-au întrebat dacă semnarea acestui protocol este aplicabilă în toate unităţile administrativ-teritoriale. USL nu înseamnă Uniunea Social Liberală, ci Umilinţa Social Liberală, atâta timp cât liderii locali din judeţ sunt chemaţi la ordin fără a fi consultaţi în prealabil cu privire la semnarea unu document. Din punctul meu de vedere, o construcţie politică poate funcţiona doar dacă oamenii care fac parte din ea sunt de calitate. Însă vorbim despre Umilinţa Social Liberală pe care cu onor o conduce Mazăre. Le urez succes în USL!", a declarat primarul Vrabie.

Darie: „Aşteptăm să-şi dea demisia, că dacă îl dăm afară..."

Vizavi de semnarea protocolului USL pentru Peştera de către responsabilii zonali ai PSD şi PNL, primarul Vrabie s-a arătat indignat, declarând că s-a întrecut orice limită dacă se trece chiar peste voinţa liderilor locali de partid. „Să răspundă atunci responsabilii de zonă şi la alegeri. Deci vrem, nu vrem, trebuie să semnăm... Nu mai contează voinţa organizaţiilor locale... Cu atât mai umilitor şi mai grav mi se pare", a subliniat Valentin Vrabie, adăugând că în acest mod se încalcă şi orice urmă de democraţie în Partidul Social Democrat. Practic, prin semnarea acestui acord, după cum s-a văzut ieri, s-a trecut peste voinţa autorităţilor locale.

Într-o discuţie privată cu Gheorghe Dragomir, şeful organizaţiei judeţene a PNL Constanţa, Cristian Darie a spus că se aşteaptă ca Valentin Vrabie, primarul din Peştera, să-şi dea demisia. „Aşteptăm să-şi dea demisia, că dacă îl dăm afară..."

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii