Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:25 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PSD a trecut la intimidarea opozantilor

ro

09 Feb, 2004 00:00 627 Marime text

AP acuza Guvernul Nastase

Liderul local al Actiunii Populare, Max Badin, sustine ca, in ziua in care oamenii de afaceri din Constanta au protestat impotriva taxei de protectie, a primit un mesaj de amenintare din Brazilia * In cazul in care situatia se complica si cineva din familia, afacerea sau prietenii lui Max Badin vor fi afectati de actiuni de intimidare, faptele vor fi facute cunoscute Parlamentului European si Congresului SUA

Actiunea de protest a oamenilor de afaceri din judetul Constanta, indreptata impotriva "regimului Mazare" are repercusiuni si asupra liderilor politici din municipiu. Liderul local al Actiunii Populare, Max Badin, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca in ziua in care cei peste 100 de mici investitori constanteni au protestat in fata Prefecturii judetului impotriva taxei de protectie a primit "un mesaj de amenintare" pe telefonul mobil. Mesajul era trimis, coincidenta, tocmai din Brazilia, tara in care presedintele Organizatiei locale a PSD, Radu Mazare, impreuna cu cativa membri ai filialei, efectua o vizita de lucru. "Mesajul era urmatorul: "Max, eu nu sunt in tara, insa am inteles ca ai probleme cu echipa. Nu vrei sa reglam lucrurile astea cand ma intorc?"", sustine presedintele filialei constantene a AP. Acesta a mentionat ca a interpretat mesajul primit ca o avertizare, mai ales ca liderul popularilor nu are o relatie apropiata cu Radu Mazare sau cu vreun alt personaj apropiat acestuia. Badin a incercat ieri sa pareze din fasa actiunea social-democratilor si declara ca, in cazul in care cineva se va atinge de familia sau afacerea sa si chiar de prieteni, actiunea de intimidare va fi cunoscuta de institutii internationale, precum Parlamentul European sau Congresul Statelor Unite ale Americii. "In acest moment, conducerea AP are toate parghiile necesare pentru a informa forurile internationale abilitate de ceea ce unii cred ca inseamna lupta politica", a mai afirmat Max Badin. Totodata, vicepresedintele AP la nivel national a subliniat inca o data faptul ca nu are nici un amestec in organizarea mitingului impotriva "echipei Mazare", ceea ce s-a intamplat fiind doar "inceputul sfarsitului pentru corpul umflat artificial al PSD Constanta".

Noi membri pentru AP Constanta

Dupa ce, in urma cu cateva zile, conducerea Actiunii Populare din Constanta anunta viitoarea colaborare cu reprezentantii Federatiei Ecologiste din Romania, ieri, liderul local al partidului l-a prezentat pe cel mai nou membru al filialei. Acesta este presedintele organizatiei locale si vicepresedinte la nivel national al Comunitatii Elene din Romania, Anton Hiropedi. Prezent la conferinta, reprezentantul Comunitatii Elene a declarat ca a ales sa se inscrie in AP. El declara ca impreuna cu membrii aliantei va face tot posibilul sa castige alegerile.

AP cere demiterea Guvernului Nastase

In alta ordine de idei, popularii constanteni au criticat, din nou, Guvernul Adrian Nastase, de aceasta data din cauza iresponsabilitatii politice privind procesul integrarii europene a Romaniei. In opinia lui Max Badin, premierul Nastase continua sa se sustraga, in ciuda avertismentelor severe ale Comisiei si Parlamentului European, de la sarcina care ii revine direct, de asumare a conducerii si responsabilitatii politice a procesului de integrare. "Dupa seria de critici ale responsabililor europeni, in loc sa declanseze de indata actiuni credibile de remediere a actelor legislative si administrative, Adrian Nastase merge la negocieri incercand sa impresioneze si, mai mult, sa pacaleasca", a mentionat Badin. Pentru a sustine cele declarate, presedintele local al AP a precizat ca detine extracte din raportul baronesei Emma Nicholson cu privire la indeplinirea de catre Guvernul Romaniei a criteriilor politice de aderare. "Din aprecierile constructive facute de raportor reiese faptul ca acest guvern condus de Nastase este incapabil sa aplice legile, iar nici un capitol de negociere din cele 20 care au fost incheiate nu a fost rezolvat cum trebuie", a mai spus Max Badin. El a dat ca exemplu cateva dintre capitolele de aderare, precum justitia, care in prezent este subordonata politic, nivelul taxelor sau protectia sociala. Pentru toate neregulile, Max Badin cere demiterea Guvernului Adrian Nastase, "care este responsabil de faptul ca, in prezent, Romania se afla pe marginea prapastiei si risca sa nu poata fi primita in UE". De asemenea, reprezentantul AP mai cere public si o ancheta "in adevaratul sens al cuvantului" despre modul in care s-au realizat adoptiile la nivelul tarii. La finalul conferintei, Badin a anuntat ca, in ceea ce priveste pregatirile pentru alegerile locale, AP a inceput sa intocmeasca listele de candidati pentru primariile din teritoriu, acestea urmand a fi finalizate in maxim doua saptamani. Conform prevederilor statutului partidului, nu vor fi realizate liste cu niste nume, ci va exista o intrecere intre candidati, cel mai bun dintre acestia urmand a fi desemnat pentru a candida la fotoliul de primar.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii