Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:50 08 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PSD face apel la PNL să manifeste maturitate politică - „PNL să revină la masa Coaliţiei şi să se comporte responsabil“

ro

08 Oct, 2024 14:26 168 Marime text
Foto: PSDPSD face apel la PNL să manifeste maturitate politică şi să trateze cu responsabilitate obligaţiile pe care le are în calitate de partid aflat la guvernare. Indiferent de mizele şi de orgoliile politice pe care le pot avea unii politicieni, un partid aflat la conducerea ţării are obligaţia faţă de cetăţeni de a asigura buna funcţionare a statului şi a guvernării.

Potrivit unui comunicat al PSD, indiferent cât de intensă este competiţia electorală, partidele din Coaliţia de guvernare au obligaţia de a menţine un minim dialog pentru a putea lua deciziile executive de care are nevoie România pe parcursul acestor alegeri până la formarea unei alte majorităţi parlamentare şi până la învestirea unui nou guvern.

„Declaraţiile politice care pun sub semnul întrebării capacitatea de funcţionare a Guvernului pot afecta profund economia naţională, încrederea investitorilor şi, în ultimă instanţă, viaţa cetăţenilor. Un partid aflat la guvernare nu poate lua decizii doar pe baza calculelor electorale. Miza nu e cât de mult poate câştiga electoral PNL prin anunţul că rupe Coaliţia, dar rămâne la guvernare.

Miza e despre cât de mult poate pierde România, în urma unor astfel de declaraţii.

Anunţul USR privind depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului arată fundătura la care duce acest joc electoral pueril. PNL ar putea fi pus în postura de a-şi sancţiona propriii miniştri printr-un vot în Parlament şi de a provoca un blocaj total în funcţionarea României.

Singura cale de ieşire din această situaţie e ca PNL să revină la masa Coaliţiei şi să se comporte responsabil“ - se arată în comunicatul citat.

Citește și: 

Nicolae Ciucă- „Coaliția de guvernare cu PSD se oprește aici!“ (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii