Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:16 02 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PSD îl susține pe Daniel Suciu pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor

ro

02 Sep, 2024 13:03 188 Marime text




Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat luni că pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor va fi propus Daniel Suciu, după ce actualul preşedinte al forului, Alfred Simonis, îşi va da demisia, acesta din urmă optând pentru şefia Consiliului Judeţean Timiş, câştigată la alegerile din 9 iunie.

"Astăzi a avut loc un Consiliu Politic Naţional în deschiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului României. Am avut propunerile de Birou permanent în acest moment. Ca noutate, cea mai importantă veste este demisia pe care şi-o va da domnul Alfred Simonis din poziţia de preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor, urmând ca astăzi să cerem votul pentru un nou preşedinte al Camerei Deputaţilor, în persoana domnului Daniel Suciu", a spus Romaşcanu la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că în şedinţa Consiliului Politic Naţional a fost votat Adrian Ţuţuianu în funcţia de secretar general al Consiliului Naţional al PSD.
 
Camera Deputaţilor a fost convocată pentru astăzi, 2 septembrie, începând cu ora 15:00, în cea de a doua sesiune ordinară a anului 2024.

Sesiunea parlamentară care începe azi este ultima din actuala legislatură, având în vedere ca la începutul lunii decembrie sunt programate alegerile generale.
 
În consecință, vor fi aleşi membrii noului Birou permanent, respectiv vicepreşedinţii, secretarii şi chestorii forului.

Printre proiectele aflate în atenția deputaților în ultima sesiune din mandat se regăsesc discutarea și aprobarea legilor bugetului asigurărilor sociale pentru 2025, Legea contra spălării banilor, ajustări ale Codului fiscal și reglementări pentru asigurările RCA.

De asemenea, adoptarea unor proiecte de lege esențiale, printre care un nou Cod al amenajării teritoriului și urbanismului sau proiectul pentru stabilirea salariului minim adecvat, dar și proiecte care vizează domeniul apărării sau cele legate de protecția socială.


Sursa: Agerpres.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii