Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:26 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Puiu Hasotti si Stelian Dutu ataca dur practicile partidului de guvernamant

ro

17 Nov, 2003 00:00 861 Marime text

Alianta PNL-PD trece la atac

Un cartel politic compus din PNL, PD, PRM, PNTCD si PUR a luat nastere pentru a putea fi inlaturat PSD de la putere * Conducerea CJC va face plangeri in aceasta saptamana impotriva prefectului judetului, Gheorghe Martin, la Parchet, Consiliul Europei si la Consiliul Puterilor Locale si Regionale de la Strasbourg, pentru abuz in serviciu * Stelian Dutu a avertizat ca arhiepiscopul Tomisului face prozelitism pentru PSD prin intermediul preotilor din judet * Presedintele CJC a avertizat conducerea Bisericii constantene sa-i lase in pace pe cei care nu au convingerile arhiepiscopului Tomisului, Teodosie * Puiu Hasotti l-a numit inca o data pe Teodosie cel mai influent pesedist fara legitimatie

Conferinta de presa de ieri a reunit doi oameni politici din opozitie care, de-a lungul timpului, au mai impartit aceeasi "felie" politica. Pentru prima data, dupa o scurta pauza, presedintele liberal Puiu Hasotti si democratul Stelian Dutu au facut o declaratie comuna. Declaratia comuna a debutat cu cateva probleme ridicate de liberalul Puiu Hasotti. Dupa calculele deputatului liberal Puiu Hasotti, in orasul Constanta exista peste 900 de cazuri in care nu s-au putut depune documentele pentru a primi compensatiile in baza Legii 9. In opinia acestuia, alineatul 2 din articolul 1 din Legea 9 a fost declarat neconstitutional de Curtea Constitutionala pentru ca, asa cum este legea acum, aceasta face referire doar la mostenitorii legali, nu si la cei testamentari. Astazi, Puiu Hasotti va depune o initiativa legislativa pentru modificarea prevederilor Legii 9, cea care face referire la despagubirile pentru cei care au venit din Cadrilater in urma tratatului de la Craiova. Initiativa legislativa, conform hotararii Curtii Constitutionale, incearca sa indrepte Legea 9, de care sa poata beneficia si urmasii testamentari ai celor care faceau obiectul acestei legi si care au decedat. Deputatul va profita de aceasta ocazie si va cere prelungirea termenului de depunere a dosarelor pana la 1 ianuarie 2005. Hasotti crede ca, in ultimii ani, la Prefectura a fost un dezinteres total in aceasta chestiune.

Politizarea Bisericii Ortodoxe - o meteahna a PSD

Vicepresedintele Camerei Deputatilor a invocat iarasi politizarea Bisericii Ortodoxe Romane in judetul Constanta. Puiu Hasotti, in calitate de presedinte al organizatiei judetene de partid PNL, respinge si acuza "actiunea politica a domnului Teodosie". Hasotti a revenit cu o declaratie pe care a mai facut-o si luna trecuta la adresa arhiepiscopului Tomisului. El l-a declarat pe acesta cel mai influent membru PSD fara carnet de partid. Liderul PNL i-a transmis lui Teodosie Snagoveanul faptul ca "este crestin ortodox si crede in Dumnezeu, dar pentru a ajunge la Dumnezeu nu are nevoie de intermedierea arhiepiscopului".

Alianta PD-PNL are probleme in organizatiile din Lumina si Mihail Kogalniceanu

Stelian Dutu a vrut sa scoata in evidenta rezultatele intalnirii comune de sambata, in care s-au aflat de aceeasi parte a baricadei consilieri locali, municipali, judeteni, primari si viceprimari ai PD, PNL, PRM si PNTCD. Aceasta intalnire a fost prima dupa oficializarea Aliantei "Dreptate si Adevar". In opinia lui Dutu, a fost un demers local, astfel incat cei care, in momentul de fata, au responsabilitati administrative la nivelul localitatilor sa inteleaga ca aceasta alianta s-a nascut din nevoia de a inlatura de la putere partidul de guvernamant, atat de la nivel local, cat si la nivel national. Liderul PD Constanta a aratat ca a fost o intalnire extrem de interesanta, in cadrul careia s-au pus fata in fata reprezentantii celor doua partide care nu au fost in relatii cordiale. Este absolut necesar ca, la nivelul judetului Constanta, sa se consolideze un cartel politic impotriva partidului de guvernamant. Democratii si liberalii considera ca acum in judet exista un atasament si o responsabilitate politica astfel incat acest cartel politic anti-PSD este o realitate care se manifesta in realitate. Desi Stelian Dutu a afirmat ca, in ultima perioada, s-au inlaturat asperitatile care au existat intre PD si PNL, cei doi lideri politici au recunoscut faptul ca inca mai exista probleme in organizatiile din Lumina si Mihail Kogalniceanu. Legat de ceea ce s-a intamplat zilele trecute la Universitatea "Ovidius", Stelian Dutu este de parere ca "acea manifestare nu era pentru scoaterea in evidenta a unui personaj care a capatat caracteristicile si comportamentul politic al dictatorului Khomeini in judetul Constanta. Este vorba de Teodosie, arhiepiscopul Tomisului". Dutu crede ca "nu toata suflarea judetului Constanta trebuie sa stea drepti in fata acestui personaj". Presedintele Consiliului Judetean a afirmat ca are cine sa faca acest lucru, aluzie la prefectul Gheorghe Martin. In acelasi context, Dutu a precizat ca institutiile judetului nu trebuie sa se slugarniceasca si sa stea drepti in fata acestui personaj. Stelian Dutu a facut apel la arhiepiscopul Teodosie sa nu mai faca prozelitism pentru PSD si sa nu mai exercite presiuni in randul preotilor si al studentilor de la Teologie. El avertizat ca asa-zisii "dutisti", cum sunt catalogati de preasfintia sa unii dintre membrii clerului, sa fie lasati in pace.

Consiliul Judetean il acuza pe prefectul Gheorghe Martin de abuz in serviciu

Conducerea CJC considera activitatea prefectului Martin in functie de comenzile politice. In aceasta saptamana se va face o sesizare penala la Parchet si una la Consiliul Europei, pentru abuz in serviciu, pentru a sesiza practicile lui Gheorghe Martin. Presedintele Consiliului Judetean, Stelian Dutu, considera ca prefectul Gheorghe Martin nu respecta legea. Consiliul Judetean va face si o notificare la Consiliul Puterilor Locale si Regionale de la Strasbourg si o interpelare in Parlament, in care se va solicita controlul actiunilor ilegale intreprinse de reprezentantul Guvernului in teritoriu la Constanta. In virtutea calitatii de prefect, Gheorghe Martin a atacat si a notificat in contencios administrativ anumite acte normative adoptate de autoritatile locale. Prefectul a atacat trei hotarari ale Consiliului Judetean, respectiv cea privind revocarea unei hotarari de numire a directorului Regiei Judetene de Drumuri si Poduri. Dutu a completat ca, atunci cand s-a facut aceasta nominalizare si s-a adoptat aceasta hotarare, presedintele Consiliului Judetean a facut notificare catre Prefectura, in care se arata ca s-a facut cu incalcarea legii. Presedintele Consiliului Judetean a precizat ca "in cadrul unei sedinte de Consiliu Judetean s-a impus peste ordinea de zi introducerea unui proiect de hotarare care nu era insotit, asa cum prevede legea, de raportul compartimentului de specialitate si avizul comisiei. Prefectul uita ca nu are nici un drept sa controleze oportunitatea gesturilor autoritatilor administratiei locale. Reprezentantul Guvernului in teritoriu are doar calitatea sa verifice incalcarea legii si sa intervina atunci cand este cazul. Consiliul Judetean a adoptat o hotarare prin care a adus modificari la regulamentul de functionare si organizare a Regiei Autonome Judetene de Apa. In consecinta, prefectul a atacat si aceasta hotarare, desi nu are nici o baza legala", a mai adaugat Stelian Dutu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii