Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:25 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Puncte tari şi riscuri, în PDL Constanţa Cum va reuşi Chiru să ţină în frâu noua echipă

ro

22 Mar, 2011 02:21 2533 Marime text
cap_8.jpgNoul preşedinte al PDL Constanţa trebuie să dea dovadă de multă pricepere şi fineţe în conducerea filialei judeţene, având în vedere istoricul organizaţiei, care de-a lungul timpului a fost împărţită în tabere şi măcinată de lupte interne

Nou-formata echipă a Biroului Permanent Judeţean al PDL Constanţa reuneşte aproape jumătate din echipa propusă de fostul interimar Mircea Banias şi mai mult de jumătate din echipa propusă de Gigi Chiru.

Cu alte cuvinte, noul BPJ include atât oameni de încredere ai lui Gigi Chiru, cât şi câţiva oameni pe care s-a bazat şi Mircea Banias. Acest amănunt, precum şi faptul că din echipa lui Gigi Chiru face parte chiar fratele lui Mircea Banias - Emil Banias - dă impresia că organizaţia nu este chiar atât de închegată, ci că mai conţine încă grupuri eterogene, care ar putea crea pe parcurs unele probleme. În noua echipă a PDL se regăsesc persoane care au făcut parte iniţial doar din echipa lui Mircea Banias - Emil Banias, Elena Buhaiev, Tudorel Calapod, Constantin Chirilă, Nicolae Anghel şi Ionuţ Anghel - cât şi alte persoane nominalizate atât de Chiru, cât şi de Banias.

Avătavului n-a prins loc în corabia lui Chiru

pdl_tabere_Gigi_Chiru_1.jpgDeşi Ionuţ Anghel, colegul lui Gigi Chiru din Consiliul Local Eforie, şi-a făcut loc în noua echipă pe ultima sută de metri, Constantin Avătavului - fostul secretar executiv al PDL Constanţa şi şef al PDL Eforie, considerat mâna dreaptă a lui Mircea Banias - nu s-a mai regăsit în noua formulă. Asta, deşi pentru el sediul organizaţiei judeţene a PDL Constanţa era ca şi o a doua casă. Surse democrat-liberale ne-au declarat că după ce Banias a pierdut alegerile, Avătavului a continuat să vină la partid timp de o săptămână, deşi a renunţat să mai candideze pentru vreo funcţie. Cu alte cuvinte, Gigi Chiru va trebui să dea dovadă de diplomaţie şi în relaţia cu Avătavului.

Situaţie neclară la municipiu

O altă situaţie despre care Chiru a recunoscut că-i creează unele probleme din punct de vedere statutar, în contextul continuării procesul alegerilor interne şi în celelalte structuri, este şi interimatul de la municipiu. Se ştie că Mircea Banias i-a pus unele piedici Mariei Stavrositu în ce priveşte conducerea filialei municipale a PDL Constanţa, dar că nici democrat-liberala nu l-a lăsat pe Banias să aibă un mandat lipsit de griji. Maria Stavrositu, ca de altfel toţi parlamentarii PDL, sunt vicepreşedinţi de drept în noul BPJ. Aşadar, un alt punct nevralgic în echipa pe care Chiru a reunit-o sub conducerea sa poate fi şi situaţia neclară de la municipiu.

Chiru: „Toţi colegii doresc să devenim o echipă unită"

Chiar şi în acest context, al unei organizaţii cu un trecut zbuciumat de lupte interne şi de fel şi fel de ambiţii personale, noul preşedinte al organizaţiei judeţene PDL Constanţa, Gigi Chiru, afirmă cu tărie că este pregătit să conducă şi, mai mult decât atât, că va reuşi să orienteze atenţia noii echipe către răsturnarea lui Mazăre şi a lui Constantinescu de la conducerea administraţiei locale şi judeţene.

„Cu siguranţă am abilitatea de a uza de diplomaţia şi tactul necesar pentru a colabora cu toţi colegii. Domnul Emil Banias este director în Port, este un om educat, astfel încât prezenţa dumnealui în echipa Biroului Permanent Judeţean nu mă îngrijorează. Voi colabora cu toţi colegii interesaţi, cei care vor încerca să aibă o altă atitudine nu vor fi foarte inspiraţi. Eu sunt extrem de optimist şi nu văd niciun motiv de îngrijorare. Toţi colegii doresc să devenim o echipă unită, mai credibilă, care să poată aduce schimbarea la vârful administraţiei locale din Constanţa - acesta fiind obiectivul pe care mi l-am propus prin candidatura la conducerea organizaţiei judeţene a PDL Constanţa. În momentul în care am câştigat alegerile, am transmis colegilor mesajul că trebuie să lăsăm în urmă tot ce a fost. Elementul principal care ne uneşte acum este dorinţa de a câştiga alegerile locale la Constanţa. Cei care vor avea alte priorităţi se vor poziţiona la marginea partidului. Însă eu sunt înzestrat cu abilităţile necesare depăşirii oricăror tensiuni", ne-a declarat Gigi Chiru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • radu 22 Mar, 2011 19:56 RADIONAVUL CHIRULE TE RUGAAAAAAM
  • aviator 22 Mar, 2011 13:39 Gigi daca vrei liniste elimina incompetentii sustinuti de Stavrosita la institutii care trebuie sa fie emblematice pentru judet - Aeroport, Inspectorat Scolar, ...........etc. Nu se poate ca un aeroport sa arate in asemenea hal iar un director, pe langa faptul ca ma simt jignit pentru faptul ca purta uniforma cu grad de colonel, sa fie atat de prost - dovada fiind scandalurile in care este implicat. Nu poti sustine asemenea oameni
  • Sergiu 22 Mar, 2011 12:23 Singurul din partid care cunoaste toti presedintii de organizatii PDL din judet,este Avatafului.Cred ca domnul Chiru a facut cea mai mare greseala cand a renuntat la el.Timpul o va dovedi.Era omul care avea timp pentru toata lumea si ...cate o cafea si-o tigara.Sa ne traiesti nea Costica.