Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:22 15 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reacție la proiectul taxelor pentru 2025 Și AUR Constanța se declară împotriva măririi nejustificate a impozitării constănțenilor!

ro

15 Aug, 2024 08:57 285 Marime text


Alianța pentru Unirea Românilor, Organizația Locală Constanța nu are reprezentanți la nivelul Consilului Local Municipal, deoarece mandatele consilierilor aleși în iunie a.c. vor intra în vigoare abia la începutul lunii noiembrie.

Cu toate acestea, reprezentanții AUR susțin că vor urmări traseul în Consiliu al proiectului privind taxele și impozitele pe 2025 este cel mai important proiect, deoarece afectează direct atât cetățenii Constanței, cât și execuția bugetară.

„Primăria trebuie să fie în slujba cetățeanului, așadar suntem împotriva măririi nejustificate a impozitării constănțenilor.

În funcție de momentul votării, vom face tot posibilul - din sau dinafara Consiliului Local - pentru a păstra un nivel al taxelor și impozitelor just și neîmpovărător și o execuție bugetară care să corespundă nevoilor reale ale cetățenilor Constanței", spune Ovidiu Cupșa, coordonatorul Alianța pentru Unirea Românilor, Organizația Locală Constanța.

Reamintim că referitor la proiectul privind impozitele și taxelor pentru 2025, lansat în consultare publică de Primăria Constanța, și PSD Constanța a transmis prin purtătorul de cuvânt, următoarele: „Comisia economico- financiară din cadrul Organizației Municipale PSD Constanța analizează propunerile făcute de Primăria Constanța în cadrul proiectului privind taxele și impozitele pe anul 2025. Cu siguranță, PSD Constanța nu va susține majorări nejustificate ale acestora deoarece pot afecta bugetul cetățenilor plătitori de taxe și impozite".

Totodată, Stelian Ion, președinte al filialei județene a USR Constanța a spus la rândul său că : „Ne aflăm în mijlocul unui dezastru administrativ de proporții, orchestrat de o persoană care nici măcar nu locuiește în acest oraș. Un dezastru pe care Vergil Chițac vrea să-l peticească pe spinarea constănțenilor.

În repetate rânduri, am dat numeroase semnale de alarmă cu privire la milioanele de euro pe care primarul Chițac le-a aruncat pe bâlciuri electorale fără precedent, pe luminițe de sărbători foarte scumpe, pe ceasuri stradale inutile și pe lucrări de mântuială. Primăria e acum în pragul falimentului, orașul nostru arată rău, iar constănțenii plătesc printre cele mai mari taxe și impozite din țară. Pentru Chițac nu contează. Trebuie să plătiți mai mult!

Serviciile de salubrizare nu s-au îmbunătățit și chiar lasă foarte mult de dorit, mai ales că avem cartiere în care oamenii nici măcar nu au ghene de gunoi amenajate. Pentru Chițac nu contează. Trebuie să plătiți mai mult!

În Constanța nu a fost construit niciun loc de parcare din cele promise, cursele CT BUS au fost reduse substanțial, iar lucrările din oraș sunt de o calitate atât de proastă încât nici până acum nu au fost recepționate. Însă pentru Chițac nu contează. Trebuie să plătiți mai mult!

 
Acesta este efectul devastator pe care care PSD și PNL îl au asupra românilor în general. Primarul Vergil Chițac vine să completeze strategia de prăduire pusă în aplicare de alianța toxică pe care o reprezintă.“

IMPORTANT. Puteți transmite opinii pe marginea proiectului de taxe și impozite până la data de  26.08.2024


Propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de hotărâre supus procedurii de transparenţă decizională se pot depune până la data de 26.08.2024:  ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail: sj@spit-ct.ro; prin poştă, pe adresa sediului secundar al Serviciului Public de Impozite, Taxe și alte Venituri ale Bugetului Local din municipiul Constanța, bd. Tomis nr. 112;  la sediile instituţiei situate în bd. Tomis nr. 112, str. Ștefan cel Mare nr. 36-40 - Centrul Comercial Tomis Mall, etaj 3, str. Sg. Nicolae Grindeanu nr. 66, str. Soveja nr. 104, bl. 44, parter, bd. Alexandru Lăpuşneanu nr. 116C – City Park Mall, bd. Tomis nr. 391 – Centrul Comercial TOM (Carrefour).

Materialele transmise vor purta mențiunea: „Propuneri privind proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor la nivelul municipiului Constanța în anul 2025‟.

Pentru cei interesaţi există şi posibilitatea organizării unei întâlniri în care să se dezbată public proiectul de act normativ, în cazul în care acest lucru este cerut în scris de către o asociaţie legal constituită sau de către o altă autoritate sau instituţie publică până la data de 26.08.2024.
 


Citește și:

Majorări pe linieHotărârea de stabilire a impozitelor și taxelor la nivelul municipiului Constanța în anul 2025 lansată în consultare publică (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii