Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:19 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a încheiat campania „Viaţa înainte de toate" Ambulanţele lui Moga ajung la Peştera, Chirnogeni şi Ostrov (Galerie foto)

ro

28 Oct, 2011 01:00 1629 Marime text
Ambulanta.jpgPrimarii de la Peştera, Ostrov şi Chirnogeni au venit ieri special la Constanţa pentru a primi de la senatorul Nicolae Moga, cu titlul de donaţie, ultimele trei ambulanţe achiziţionate din banii personali ai acestuia în cadrul proiectului „Viaţa înainte de toate". „Am făcut acest program anul acesta, pentru a nu se interpreta că acţiunea mea este politică", spune parlamentarul PSD.

Cei trei reprezentanţi ai administraţiei locale au semnat toate documentele necesare în faţa notarului adus special la locul de predare a ambulanţelor. De ieri, cele trei comune au în dotare o maşină de transport care le va asigura urgenţa ori de câte ori vor avea nevoie. De altfel, campania pe care senatorul Moga a început-o în acest an şi căreia i-a închis cercul acum, a fost unul dintre puţinele demersuri cu adevărat în beneficiul comunităţii. Prima ambulanţă a fost predată în urmă cu câteva luni Primăriei Ciocârlia, care deja şi-a specializat asistente şi are doi şoferi. Cele patru ambulanţe donate de senatorul Nicolae Moga în cadrul acestui proiect vor intra în sistemul naţional de urgenţă.

30.000 de euro - patru ambulanţe

Senatorul Moga a declarat că ideea de a demara o astfel de campanie i-a venit după ce un cunoscut de-al său, persoană publică din Băneasa, a murit pentru că ambulanţa care ar fi trebuit să-i salveze viaţa a ajuns după două ore şi jumătate de la apel. „Ambulanţele au fost achiziţionate cu ajutorul unui prieten de-al meu de la Năvodari, care are domiciliul şi la Bruxelles. El le-a adus. Au costat 30.250 de euro, bani pe care i-am dat din dividendele pe 2009 din societatea mea, pe care am să-i scad din declaraţia mea de avere. Am făcut asta pentru a salva vieţi, este datoria mea pentru cei care m-au ales", spune parlamentarul constănţean. Salvările sunt dotate cu targă şi tub de oxigen, primăriile urmând a-şi achiziţiona din fonduri proprii trusa de prim-ajutor, care poate ajunge la 1.500 de euro. Cea mai scumpă dintre ambulanţe a fost cea de la Peştera - 9.250 de euro, urmată de cele de la Chirnogeni şi Ostrov, care au costat fiecare câte 8.000 de euro, iar cea care a fost deja predată Primăriei Ciocârlia a costat 5.000 de euro. „Primăriile pot încheia protocoale pentru plata salariilor personalului şi a motorinei cu celelalte localităţi în care va interveni ambulanţa", mai spune senatorul, care a ţinut să precizeze că nu a împărţit ambulanţele pe culoare politică.

Moga mai spune că se gândeşte chiar să mai înceapă o campanie de acest gen, dar de această dată ar putea fi donate maşini pentru pompieri, ideea venindu-i de la primarul din Adamclisi, Anton Burcea, care a refuzat o ambulanţă, susţinând că necesitatea zonei este o maşină de intervenţie în caz de incendii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii