Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:19 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şanse sporite la reangajare pentru 120 de persoane disponibilizate din sistemul energetic (galerie foto)

ro

22 Nov, 2012 02:57 1871 Marime text
restructurare.jpgMiercuri, proiectul „De la restructurare la ocupare", desfăşurat timp de 24 de luni, în regiunea Sud-Est, a ajuns la final. El a fost iniţiat şi dezvoltat de Asociaţia Română pentru Managementul Proiectelor, S.C. UrbConNet SRL, Filiala de Întreţinere şi Servicii Energetice „Electrica Serv" S.A. Şi Fundaţia pentru Învăţământ.

Cofinanţat din Fondul Social European, proiectul a urmărit sprijinirea, în vederea reangajării, a 100 de şomeri proveniţi din industria energetică, cu şanse scăzute de a obţine un nou loc de muncă. Dintre aceştia, 80 au vârsta peste 45 de ani, iar 20 au vârsta mai mică de 24 de ani. Pe parcursul proiectului, numărul participanţilor a crescut cu 20%, de la 100 la 120 de şomeri.

La sfârşitul său, 60 de participanţi, din care 48 au vârsta peste 45 de ani, au reuşit să îşi găsească un loc de muncă. Locurile de muncă obţinute de şomeri au fost, de cele mai multe ori, în concordanţă cu natura programelor de formare la care au participat.

Luminiţa-Veronica Gheorghe (55 ani) este unul dintre beneficiari. Ea a fost disponibilizată în septembrie 2010, dintr-o firmă particulară din judeţul Buzău şi, după ce a urmat cursurile de recalificare, a reuşit să se angajeze. „De multe ori experienţa nu contează, iar aste este cu atât mai vizibil atunci când eşti purtătoare de fustă. Pentru o persoană de vârsta mea, un loc de muncă este foarte greu de găsit. Eu le recomand tuturor, în mod special femeilor, să apeleze la acest gen de cursuri, deoarece pot fi de un real ajutor atunci când vine vorba de reangajare", a declarat absolventa cursurilor de recalificare.

Sustenabilitatea proiectului va fi asigurată în continuare, pe o perioadă de trei ani, prin derularea de activităţi care implică susţinerea şomerilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii