Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:17 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sărbătoarea Sacrificiului la musulmani

ro

06 Dec, 2008 02:31 1441 Marime text
Muftiatul Cultului Musulman din România anunţă celebrarea Sărbătorii Sacrificiului, prima din cele patru zile ale „Kurban Bairam"-ului.

Conducerea Cultului Musulman din România, împreună cu oamenii de afaceri turci din Bucureşti, va sacrifica în prima zi de Bairam, în fiecare localitate, un animal sau două din categoria bovine sau ovine, în funcţie de necesităţile oamenilor. Sărbătoarea are loc în luna pelerinajului la locurile sfinte Mecca şi Medina, acesta realizându-se după un ritual strict identificat ca fiind cel efectuat de Profetul Muhammed.
Specificul sărbătorii îi determină pe musulmani să jertfească un animal, iar carnea să o dea semenilor nevoiaşi. Ovinele sacrificate trebuie să fie sănătoase, întregi şi să aibă maxim şase luni de viaţă. Sacrificarea va fi făcută numai în numele unei singure persoane. Bovina poate fi sacrificată în numele a şapte persoane şi să fie în vârstă de maxim doi ani.
În numele tradiţiei, Iusuf Muurat, Şeful Cultului Musulman din România, şi conducerea Muftiatului Cultului Musulman din România urează tuturor membrilor comunităţiii pe care o conduc „Kurban Bayraminiz Mubarek Olsun", iar poporului român, un An Nou Fericit şi La Mulţi Ani!          
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii