Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:59 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se instaureaza pacea la Mangalia Tusac vrea reconcilierea cu partidele

ro

24 Oct, 2009 00:55 1542 Marime text
cap3.jpg„Armonie şi bună înţelelegere", asta îşi doreşte primarul Mangaliei, Mihai Claudiu Tusac. În plin recurs al procesului de dizolvare a Consiliului Local şi în „focul" celor trei controale ce i-au picat pe cap la primărie, edilul-şef al oraşului invită conducerea filialelor locale ale PD-L, PNL, PC şi PRM la dialog. „Astfel, la începutul săptămânii viitoare, sunt aşteptaţi la sediul primăriei atât consilierii «opoziţiei», cât şi cei ai Partidului Social Democrat, pentru a dezbate diverse posibilităţi pentru deblocarea activităţii Consiliului Local Municipal. Scopul principal este stabilirea unor relaţii de colaborare pentru rezolvarea problemelor cetăţenilor municipiului Mangalia", se arată într-un comunicat de presă al primăriei.

Astfel, luni, ar urma să treacă prin biroul lui Tusac, la ora 11.00, reprezentanţii Partidului Naţional Liberal - organizaţia Mangalia, iar de la ora 15.00, cei ai Partidului Conservator din localitate. Marţi, 27 octombrie 2009, la ora 11.00, este programată întâlnirea cu consilierii şi liderii Partidului Democrat Liberal - organizaţia municipală Mangalia, iar de la ora 15.00, primarul Mihai Claudiu Tusac îi va aştepta pe reprezentanţii filialei locale a Partidului România Mare. Miercuri, 28 octombrie 2009, de la ora 11.00, va avea loc ultima dezbatere, la care sunt invitaţi să participe membrii conducerii Forţei Democrate. Invitaţia primarului are şi un apel emoţionant: „Trebuie să trecem peste barierele culorilor politice şi să avem o singură religie, crezul conform căruia suntem cu toţii în slujba cetăţeanului. Cred că împreună putem construi un oraş european, aşa cum merită locuitorii lui".

claudiu_tusac_31.jpgVicepreşedintele PNL Mangalia, Sorin Andrei, spune că, din punctul său de vedere, liberalii se vor prezenta la întâlnire, pentru că „trebuie să dăm dovadă de stabilitate. Noi şi peste cinci minute, dacă am fi chemaţi, ne-am duce la o întâlnire cu primarul, numai că i-am prezenta şi condiţiile noastre şi punctul nostru de vedere cu privire la o posibilă reconciliere. Noi ne vom raporta la cetăţean şi nu la orgoliile unuia sau altuia", afirmă Sorin Andrei.

La fel de decis să poarte un dialog cu cel ce nu i-a recunoscut până acum calitatea de viceprimar, este şi Ion Mincă, liderul PC Constanţa, care spune că „O fi coborât cu picioarele pe pământ. Sigur că venim, iar dacă nu sunt în localitate, vor fi prezenţi reprezentanţi ai partidului".

Singurul care spune că va lăsa „dialogul" să se desfăşoare la Curtea de Apel este liderul PRM Mangalia, Ion Anghel, care afirmă că nu va veni la întâlnirea cu primarul oraşului.

{mos_ri:Mihai Claudiu Tusac} 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii