Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:26 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se reactivează PIN-ul Fostul liberal Ionuţ Vaida ar putea fi noul preşedinte al PIN Constanţa

ro

07 May, 2011 01:15 1903 Marime text
pin_sigla_pin.jpgViitorul lider al PIN Constanţa, cel pe care preşedintele Lavinia Şandru îl va prezenta duminică în cadrul conferinţei de presă anunţate ieri dimineaţă, pare să fie Ionuţ Vaida, fostul lider al PNL Mangalia, care şi-a dat demisia în februarie 2008. La acel moment, Vaida susţinea că gestul său a fost motivat de atacurile directe ale unor persoane care i-ar fi pus la îndoială onoarea şi principiile.

PIN_Radu_Mazare_Lavinia_Sandru_25.jpgContactat telefonic, acesta nu a confirmat informaţia, însă nici nu a infirmat-o, precizând că anunţul oficial se va face în cadrul conferinţei la care va fi prezentă chiar şefa sa de partid. La rândul său, actualul preşedinte al organizaţiei judeţene a PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, ne-a spus că din cunoştinţele sale Ionuţ Vaida este încă membru al PNL, ce-i drept simplu, şi nici nu şi-a dat demisia din funcţie. „Nu ştiu de ce cineva care este membru al unei organizaţii care stă bine la Mangalia s-ar duce într-un partid precum PIN, despre care nimeni nu ştie nimic. Cu siguranţă mi-ar fi spus dacă ar fi vrut să meargă în alt partid".

În ceea ce-l priveşte pe cel care ar putea lua frâiele organizaţiei de la malul mării, aflată în silenţio-stampa de mai bine de doi ani, acesta a fost lider al PNL Mangalia până în 2008, pentru o perioadă mai scurtă de un an. Despre motivul plecării sale, acesta nu a vrut ca să ne spună nimic, doar că nu a mai dorit să facă politică. Acelaşi lucru ni l-a spus şi liderul PNL Constanţa, dar ca răspuns la motivul demisiei sale din funcţia de lider al organizaţiei din Mangalia. „Eu mi-am dat demisia din PNL pe 19 februarie 2008", a precizat Vaida. Chiar dacă lucrurile sunt încă neclarificate în ceea ce priveşte echipa cu care va veni şi care va încerca închegarea unui nucleu în jurul PIN Constanţa, aceasta nu este numeroasă, dar ajunge la câteva zeci de persoane, după spusele sale. „Ne dorim oameni importanţi care să vină în partid", a mai spus fostul liberal. Despre alăturarea din 2008 dintre PIN şi PSD, pecetluită la Constanţa chiar de Lavinia Şandru, care a anunţat că îl sprijină pe social-democratul Radu Mazăre pentru Primăria Constanţa, nu este exclus ca şi acum, cu un an înaintea alegerilor locale să se încerce din nou reformarea acestui nucleu. „Partidele verzi sunt în general apropiate partidelor care sunt la guvernare. Probabil la acel moment conducerea PIN a crezut că sunt mai aproape de PSD", a mai adăugat Vaida.

În februarie 2008, fostul lider al partidului, Cozmin Guşă, susţinea că decât să desemneze un candidat fără şanse la scrutinul local, a preferat să meargă pe mâna unui vechi prieten, Radu Mazăre, pe care îl susţinuse şi în 2000, când acesta a candidat pentru prima dată la Primăria Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii