Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:29 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se tânguie că închide primăria Mazăre cumpără maşini pentru transport marfă

ro

07 Apr, 2011 01:36 1606 Marime text
cap_2.jpgChiar dacă de aproape două luni primarul Radu Mazăre se plânge în toată presa că administraţia condusă de el nu mai are bani să se întreţină, existând posibilitatea ca primăria să se închidă, ieri, a fost publicată în SEAP invitaţia numărul 287236 prin care autoritatea locală vrea să cumpere două utilitare pentru transport marfă, în sistem leasing operaţional.

Conform datelor cuprinse în caietul de sarcini al licitaţiei, primăria este dispusă să plătească 233.627,1 lei fără TVA.

masini-club-de-pensi.jpgCele două maşini vor fi folosite pentru transportul mărfii necesare dotării Direcţiei Asistenţă Persoane Vârstnice şi Nevoiaşe. Contractul de achiziţie publică se va derula pe o perioadă de 48 de luni. Agenţii economici care vor să participe la licitaţie trebuie să achite o garanţie de participare în cuantum de 4.672,54 lei, care trebuie să rămână valabilă 60 de zile. Termenul limită de depunere a ofertelor este 18 aprilie, ora 10.00, deschiderea ofertelor urmând a avea loc în aceeaşi zi, de la ora 12.00.

În contractul de leasing operaţional se prevede o garanţie de 100.000 de km parcurşi de autoutilitară în 48 luni. Finanţarea pentru achiziţia autovehiculelor se va face prin intermediul unei societăţi de leasing, având la bază un contract de leasing operaţional pentru o perioada de 48 luni cu avans zero.

Achiziţia municipalităţii, fie ea şi în sistem leasing, se face într-un context nepotrivit pentru primărie, în condiţiile în care primarul Radu Mazăre s-a tot plâns, încă de la începutul anului, că nu are bani din cauza ordinului Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) privind modul în care se returnează banii din plata impozitelor şi taxelor locale, care se transmit acum mai întâi Trezoreriei Naţionale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii