Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:23 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secretarii de comune constănţene pleacă rând pe rând Concurs pentru secretar şi la Crucea

ro

04 May, 2011 02:49 2599 Marime text
Crucea_primar_Gheorghe_Frigioi_04.jpgLa sfârşitul acestei luni, la sediul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, va avea loc concurs pentru postul de secretar al comunei constănţene Crucea, după ce pe 25 martie fosta secretară, Daniela Jiga, şi-a înaintat demisia din funcţie

Situaţia Primăriei Crucea, care a rămas de mai bine de o lună fără secretar, nu este una singulară în judeţ.

Şi la Pecineaga, Limanu şi Pantelimon s-au organizat anul trecut concursuri pentru ocuparea funcţiilor de secretari de comună rămase vacante în urma demisiilor.

Potrivit celor declarate de primarul comunei, Gheorghe Frigioi, fosta secretară ocupa acest post din 2007, motivul pentru care a renunţat la post fiind legat de salariu indirect proporţional cu munca pe care o depunea. „Probabil a găsit ceva mai bun, de aceea a plecat. Banii erau o problemă, pentru că salariul era mic, în jur de 1.600 de lei, făcea şi naveta pentru că nu era din localitate şi avea şi doi copii mici. Noi nu am putut să o reţinem dacă ea şi-a găsit ceva mai bun".

Potrivit datelor publicate pe site-ul ANFP, proba scrisă a concursului se va susţine pe 30 mai, de la ora 10.00, urmând ca interviul să aibă loc pe 1 iunie, de la ora 14.00. Dosarele de înscriere se pot depune începând cu 28 aprilie, data la care a fost postat anunţul, în termen de 20 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial al României al anunţului. În ceea ce priveşte condiţiile de participare, candidaţii doritori trebuie să aibă studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă în domeniul ştiinţelor administrative, dar să aibă şi o vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice de minimum doi ani. Dacă la concurs nu se vor prezenta persoane care să îndeplinească această condiţie, vor avea întâietate, în ordine, persoanele care au studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, în specialitate juridică sau administrativă, persoane cu studii universitare şi, la final, persoane cu studii medii.

Până acum, aşa cum ne-a spus primarul, o singură persoană şi-ar fi depus dosarul. Aceasta locuieşte în apropierea comunei Crucea. Până când se va definitiva concursul, atribuţiile de secretar au fost delegate provizoriu către unul dintre funcţionarii primăriei, care are studii juridice şi care până acum lucra la Serviciul de Stare Civilă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii