Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:24 09 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şedinţă CLM Constanţa Cinci revoluţionari vor primi locuri de veci. Unde sunt situate acestea (documente)

ro

29 May, 2018 00:00 4234 Marime text

Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local al municipiului Constanţa din 29 mai 2018 se află şi cinci proiecte de hotărâre privind atribuirea în proprietate către cinci revoluţionari a unor suprafeţe de teren reprezentând loc de veci, în baza Legii nr. 341/2004.
 
Este vorba despre proiectul de hotărâre privind atribuirea în proprietatea lui Hristu Stamule, revoluţionar, a unei suprafeţe de teren reprezentând loc de veci în baza Legii 341/2004; proiectul de hotărâre privind atribuirea în proprietatea lui Alexandru Florescu, revoluţionar, a unei suprafeţe de teren reprezentând loc de veci în baza Legii 341/2004; proiectul de hotărâre privind atribuirea în proprietatea lui Nae Gheorghe, revoluţionar, a unei suprafeţe de teren reprezentând loc de veci în baza Legii 341/2004; proiectul de hotărâre privind atribuirea în proprietatea lui Pariş Aurel, revoluţionar, a unei suprafeţe de teren reprezentând loc de veci în baza Legii 341/2004; proiectul de hotărâre privind atribuirea în proprietatea lui Dumitrache Vergil, revoluţionar, a unei suprafeţe de teren reprezentând loc de veci în baza Legii 341/2004.
 
Astfel, având în vedere adresa Direcţiei gestionare servicii publice, Serviciul gestionare cimitire nr. 43673/16.03.2018, Hristu Stamule poate primi în proprietate un loc de înhumare în Cimitirul Municipal, figura A7, loc 545, în suprafaţă de 3,60 mp; Aurel Pariş poate primi în proprietate un loc de înhumare în Cimitirul Municipal, figura A15, loc 226, în suprafaţă de 4,50 mp; Gheorghe Nae poate primi în proprietate un loc de înhumare în Cimitirul Municipal, figura A1, loc 256, în suprafaţă de 4,50 mp;
Alexandru Florescu  poate primi în proprietate un loc de înhumare în Cimitirul Municipal, figura A1, loc 69, în suprafaţă de 4,50 mp; Dumitrache Vergil poate primi în proprietate un loc de înhumare în Cimitirul Municipal, figura A15, loc 228, în suprafaţă de 4,50 mp.
 
„Dreptul de proprietate asupra locului de veci nu poate fi transmis decât prin moştenire legală, moştenitorii având obligaţia punerii în aplicare a acesteia în termen de 30 de zile la Serviciul Administrare Cimitire. Înhumările, deshumările şi reînhumările se vor efectua cu avizul Serviciului Administrare Cimitire, de către societăţile în raza cărora se află locul de înhumare deţinut în proprietate, cu respectarea normelor sanitare antiepidemice şi în baza tarifelor stabilite în conformitate cu prevederile legate, afişate la loc vizibil.
 
În acest loc vor putea fi înhumaţi titularul dreptului de proprietate, soţii/soţiile acestora, precum şi ascendenţii lor până la gradul IV inclusiv, precum şi orice altă persoană, numai cu acordul scris al titularului, cu rezervarea unui loc pentru titular. Titularul dreptului de proprietate asupra locului de înhumare are obligaţia amenajării şi întreţinerii acestui loc şi a lucrărilor funerare existente, asigurându-i un aspect cât mai îngrijit. Deţinătorul dreptului de proprietate nu va putea beneficia de concesiunea unui alt loc de înhumare din cimitirele de pe raza municipiului Constanţa. După semnarea proceselor-verbale de punere în posesie, Serviciul administrare cimitire se va ocupa în continuare de aceste locuri de veci.
 
Luând în considerare prevederile art. 36, din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, republicată, conform cărora Consiliul Local hotărăşte darea în administrare, concesionarea sau închirierea bunurilor proprietate publică a comunei oraşului sau municipiului, după caz, precum şi a serviciilor publice de interes local, în condiţiile legii, văzând dispoziţiile articolului 10 din Legea 231/1998 privind bunurile proprietatea publică cu modificările şi completările ulterioare conform cărora „trecerea din domeniul public în domeniul privat se face, după caz, prin hotărâre a Guvernului, a consiliului judeţean sau a consiliului local, dacă prin Constituţie sau prin lege nu se dispune astfel“, în temeiul prevederilor art. 45 din Legea 215/2001, au fost iniţiate proiectele de hotărâre privind atribuirea în proprietatea lui Hristu Stamule, Alexandru Florescu, Nae Gheorghe, Pariş Aurel,  Dumitrache Vergil a unor suprafeţe de teren, reprezentând locuri de veci în baza Legii 341/2004“, se arată în expunerea de motive a celor cinci proiecte.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta cele cinci proiecte de hotărâre la care facem referire.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii