Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:23 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sediul Fundaţiei Umanitare „Christian Gigi Chiru", binecuvântat de ÎPS Teodosie (galerie foto)

ro

23 May, 2011 00:12 4380 Marime text

cap_5.jpgIeri, în jurul prânzului, după slujba de duminică, Înaltpresfinţia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu un sobor de preoţi, a sfinţit şi binecuvântat noul sediu al Fundaţiei Umanitare „Christian Gigi Chiru", care şi-a deschis porţile pentru a-i ajuta pe oamenii bolnavi. Pe lângă şeful PDL Constanţa, Gigi Chiru, printre membrii fondatori ai acestei fundaţii îi găsim pe Constantin Dina, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa, pe Petre Bordei, decanul Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii „Ovidius" Constanţa şi pe medicul Aurelian Ivaşcu, directorului Sanatoriului Grand din Eforie Nord. La eveniment a mai participat şi fostul rector al Universităţii „Ovidius", Adrian Bavaru.

Chiar dacă spaţiul în care îşi vor desfăşura activitatea membrii fundaţiei nu este unul foarte generos, este în schimb unul plin de căldură şi zâmbete, mai ales că pe pereţii încăperii fondatorul fundaţiei a aşezat mai multe fotografii de la acţiunile caritabile pe care le-a făcut de-a lungul anilor pentru ajutorarea semenilor. La loc de cinste, pe biroul lui Chiru se aflau mai multe fotografii de-ale familiei sale, copiii şi soţia. „Înfiinţarea acestei fundaţii este rezultatul mai multor acţiuni desfăşurate în ultimii ani, care vizau apropierea de comunitate. Din agoniseala mea şi din realizările vieţii mele vreau să dau şi celor care sunt în suferinţă. Vreau să împart ceea ce am cu alte persoane aflate în nevoie şi vreau să-mi învăţ copii să dăruiască", a spus Chiru. Fundatie_Chiru_2.jpgAcesta a mai adăugat şi faptul că activitatea fundaţiei se va axa pe patru priorităţi: consiliere pentru consumatorii de droguri şi etnobotanice, ajutor pentru cei lipsiţi de resurse materiale şi care trebuie să-şi opereze membrii familiei în străinătate, salvarea Zonei Peninsulare şi acordarea de ajutoare nevoiaşilor prin organizarea de evenimente caritabile. „Mai avem şi alte direcţii pe care ne vom axa. Vom pune şi bazele unor colaborări cu alte fundaţii", a mai spus Chiru.

Activitatea fundaţiei va fi demarată începând de astăzi, iar cei care au probleme pe care organizaţia le-ar putea soluţiona pot veni la sediu pe bulevardul Tomis nr. 44. În perioada următoare, există în plan organizarea unui bal caritabil pentru strângerea de fonduri pentru cei care sunt în suferinţă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ungureanu daniela 22 Nov, 2020 14:40 Domnule Chiru am nevoie de ajutorul dumneavoastră va rog din suflet sa ma contactați urgent Va myltumesc
  • florin 01 Apr, 2013 12:22 MA NUMESC stefan, MA GANDESC CA VINE PASTELE IAR NOI NU AVEM NIMIC CE PUNE PE MASA DE PASTE. LUCREAZA DOAR MAMA PE 500 DE LEI PE LUNA, MAI ALES CA ACUM VA VENI PASTELE, MAMA TREBUIE SA PLATEASCA DATORIILE LA MAGAZINE CARE NE MAI DAU DE MANCARE PE DATORIE, SI LA OAMENII CARE NE MAI DAU BANI IMPRUMUT, IAR NOI NUMAI MAI RAMANEM CU NIMIC IN CASA. CEI DE LA APA AU DAT-O IN JUDECATA PE MAMA PENTRU CA NU AM PLATIT APA DE 2 ANI DE ZILE, PENTRU CA NU AM AVUT CU CE, IAR ACUM S-A STRANS O SUMA FOARTE MARE PENTRU NOI CEI CARE NU AVEM. A VENIT EXECUTRUL DE LA APA SA NE IA DIN CASA, DAR NU NE-A LUAT NIMIC, PENTRU CA NU AVEM, SI TREBUIE SA PLATEASCA 200 DE LEI PE LUNA. GANDITI-VA DIN 500 DE LEI, SA PLATESTI SI DATORIILE, SI APA, SI SA MAI RAMANA SI BANI IN CASA PENTRU MANCARE.NU AVEM DE UNDE, NU AVEM DIN CE. CAND VIN DE LA SCOALA DACA E MANCARE MANANC, DACA NU MA DUC SA CAUT FIARE CA SA LE VINDEM SA PUTEM AVEA IN ZIUA ACEEA BANI DE PAINE, UN KILOGRAM DE FIER ESTE 50 DE BANI. GANDITI-VA CATE KILOGRAME TREBUIE SA CAUT EU CA SA AVEM MACAR DE PAINE SI CEVA SA MANCAM. VA TRIMIT ACEST MESAJ DE LA CALCULATORUL UNUI VECIN CARE NE MAI AJUTA SI DANSUL DIN CAND CAND CU CE POATE SI DANSUL.. VIN CU O MARE RUGAMINTE LA DUMNEAVOASTRA, CEI CARE VRETI, SI CARE PUTETI SA NE AJUTATI SI PE NOI CU CE PUTETI DUMNEAVOASTRA CA SA AVEM SI NOI MACAR UN COZONAC SI UN OU ROSU PE MASA DE PASTE SA FIM SI NOI CA TOTI OAMENII CU CATE CEVA PE MASA.VA ROG DIN TOT SUFLETUL, DACA VRETI SI DACA PUTETI SA NE AJUTATI SI PE NOI CU CE PUTETI DUMNEAVOASTRA, EU VA MULTUMESC DIN TOATA INIMA SI DIN TOT SUFLETUL, SI DUMNEZEU SA VA DEA TOT BINELE DIN LUME. DACA VRETI SA NE AJUTATI, VA LAS NUMARUL MEU DE TELEFON 0731806200. VA MULTUMESC DIN TOATA INIMA SI DIN TOT SUFETUL SI DUMNEZEU SA VA BINECUVINTEZE. PASTE FERICIT !
  • pt psd-ist 23 May, 2011 16:34 Mai maimutoi psd-ist ce esti sau sluga de-a lui mazare,ce rost a avut sa te chinui sa scrii ditamai comentariu,cine crezi ca citeste asa ceva sau ca-l intereseaza ce rahat ai mancat tu acolo cand toti isi dau seama de cum vad cum arata comentariul tau ca esti sluga lui pastaie.Oricine trebuie sa aprecieze ce se intampla cu o astfel de fundatie,iar atunci cand se inaugureaza ceva asa se face papagalule cu trambite , prostule stai in banca ta nu-ti mai da cu parerea ca nu-i ajungi lui CHIRU nici la unghia mica de la picior si nu o sa faci niciodata ce a facut si face CHIRUUUU.SUCCES LUI GIGI CHIRU.
  • brava la voi domnilor 23 May, 2011 12:36 Chiru e chiar orientat catre primarie si va trebui sa lupte un pic sa-i ia locul lui Mazare. Constanta are nevoie de un primar ca Gigi Christian Chiru! Restul domnilor in afara de Ivascu merita toate laudele
  • Fariseule fa-ti un control 23 May, 2011 11:57 Initiativa d-nului Chiru este foarte buna dar era de asteptat sa fie si cativa frustrati vesnic care sa comenteze aiurea pe multe pagini. Pacat, mare pacat ca unii se comporta inca totusi ca niste farisei. SUCCES CHIRU GIGI CHRISTIAN!!!!
  • Fariseul portocaliu. 23 May, 2011 08:51 Rostul unei fundatii umanitare este sa faca bine.Binele ,de regula ,se face fara tobe si tamtamuri,cu discretie,in tacere,fara publicitate desantata,cu noblete si total dezinteresat. Fundatia aceasta,mai mult decat evident,se inscrie in actiunile initiate pentru demararea campania electorala de anul viitor,care vizeaza Primaria si Consiliul judetean Constanta.Afisarea pe panoul imens de la gara a fundatiei domnului Christian seamana foarte mult cu afisarea numelui prefectului pe masina prefecturii care se plimba si care afiseaza numele acestuia prin tot judetul...Este jenant sa afirmi ca vrei sa imprastii binele in jurul tau,cand de fapt de-abia poti sa justifici raul pe care partidul care ii sprijina pe acesti concetateni il imprastie in toata societatea romaneasca.Cat despre operatiile in strainatate...o gogorita scoasa din laboratoarele portocalii...Zona peninsulara...o alta gogorita scornita pe un adevar fundamental , nedescoperit de PDL,acela ca 3000 de ani de istorie au fost ingropati de primarul dansator, golanasul drag al babelor,in mormantul indolentei administrative constantene.Oricum,pt. cine are minte,aceasta fundatie este un afront major adus minimului de inteligenta a constantenilor de buna credinta.RUSINE SA VA FIE DOMNILOR ! Si mai afirmati ca doriti sa elaborati un cod etic,bla,bla,bla....cine va mai crede ?! Pacat de cei doi profesori universitari,destul de cunoscuti in Constanta ca v-au picat in plasa.... Tara piere,sistemul de sanatate romanesc a intrat in descompunere,iar voi,pe post de baba,va pieptanati si descantati electoratul constantean,pe care il considerati imbecil si dat in mintea copiilor! Operatiile in strainatate nu sunt pt. romanii fara bani,pentru constantenii saraci,ele sunt pt. Traian Basescu,primul demagog al tarii si pentru ceilalti politicieni,indiferent de culoarea lor politica,nu pentru mujicii care va dau votul si increderea lor la fiecare 4 ani,cand voi schimbati garnitura,dar obiceiurile va raman aceleasi! Ce nu este clar ?! Daca ,prin reducere la absurd,ati reusi sa strangeti cateva zeci de mii de euro in aceasta falsa fundatie,nu ati sti cum sa-i praduiti mai repede,nicidecum sa va ganditi a face bine unui copil sarman care ar avea nevoie de un transplant medular! Chiar credeti ca va mai crede cineva?! Ati amalgamat zona peninsulara,cu etnobotanicele si cu operatiile in strainatate, poate,poate vor mai cadea in plasa unii sau altii.. FARISEÍSM = duplicitate, falsitate, făţărnicie, ipocrizie, minciună, perfidie, prefăcătorie, viclenie, vicleşug-aceasta este definitia exacta din DEX a ceea ce incercati sa faceti,domnilor... Este dureros faptul ca o parte a presei constantene va sprijina...PACAT !
  • gradatu 22 May, 2011 23:42 Mult succes in activitate lui Chiru Gigi si felicitari si lui Dina care se implica mult in diferite proiecte, e un tip care a ajutat multa lume.
  • Domnule Chiru esti tare 22 May, 2011 23:32 Simplu: foarte bine domnule Chiru, mai face cineva ceva si pentru constanteni, pentru amarati in general. Felicitari si domnului decan Bordei pe care il cunosc si este un om de valoare.