Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:21 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şeful de la Gestionarea Deşeurilor, dat afară în timpul concediului Mariana Mircea, acuzată de un nou abuz (document)

ro

14 Jun, 2011 01:00 2875 Marime text
Cernavoda_primar_Mariana.jpgŞeful serviciului de gestionare a deşeurilor din cadrul SC Utilităţi Publice Cernavodă SRL, Nicolae Zlate, o acuză pe primăriţa din Cernavodă de manevre cu hotărârile Consiliului Local

Reclamaţiile la adresa primăriţei din Cernavodă se înmulţesc pe zi ce trece. Şeful serviciului de gestionare a deşeurilor, Nicolae Zlate, a sesizat Instituţia Prefectului cu privire la faptul că primarul Mariana Mircea a iniţiat un proiect de hotărâre privind schimbarea sa din funcţie în timp ce se afla în concediul de odihnă. Hotărârea a fost aprobată în şedinţa Consiliului Local Cernavodă din 6 iunie.

„Subsemnatul Zlate Nicolae, (...) în calitate de salariat al SC Utilităţi Publice Cernavodă SRL, ocupând funcţia de şef serviciu gestionare deşeuri, vă sesizez cu privire la abuzul primarului Mariana Mircea în calitate de iniţiator al proiectului de hotărâre privind aprobarea revocării din funcţia de administrator al SC Utilităţi Publice Cernavodă SRL a d-nei Ţârţără Aurica şi numirea acesteia pe postul de şef serviciu gestionare deşeuri al cărui titular sunt eu din data de 19.10.2010", se arată în adresa trimisă prefectului judeţului Constanţa pe 9 iunie.

Şeful serviciului de gestionare a deşeurilor precizează că pe 6 iunie, la iniţiativa primarului Mariana Mircea, Consiliul Local al oraşului Cernavodă a adoptat cu 10 voturi „pentru" şi o abţinere, Hotărârea nr. 130/06.06.2011 privind aprobarea revocării din funcţia de administrator al SC Utilităţi Publice Cernavodă SRL a d-nei Ţârţără Aurica. „La art. 1 al HCL nr. 130/06.06.2011 se hotărăşte revocarea d-nei Ţârţără Aurica din funcţia de administrator şi la art. 3 se hotărăşte numirea acesteia în funcţia de şef serviciu gestionarea deşeurilor. Fac menţiunea că eu, Zlate Nicolae, sunt titularul postului de şef serviciu gestionare deşeuri şi nu doamna Ţârţără Aurica. Această funcţie am ocupat-o în urma concursului organizat de SC Utilităţi Publice Cernavodă SRL, în data de 14.10.2010. Testarea s-a efectuat de către o comisie de concurs compusă din consilieri locali, stabilită în baza Hotărârii Consiliului Local nr. 185/09.09.2010, întrucât la această societate Consiliul Local este asociat unic", se mai arată în adresa înaintată către Prefectura Constanţa de către Zlate. Cernavodeanul mai spune că în urma susţinerii concursului, întrucât a fost declarat admis de către comisia de concurs, a fost numit în funcţia de şef serviciu gestionare deşeuri, încheind şi semnând contractul individual de muncă nr. 50/18.10.2010.

Zlate: „Este un abuz şi nu intră în atribuţiile sale"

Şeful serviciului de gestionare deşeuri mai subliniază că din data de 1.06.2011 şi până pe 6.07.2011 se află în concediul legal de odihnă, conform cererii care a fost aprobată şi înregistrată sub nr. 1109/26.05.2011. „Având în vedere actul constitutiv al SC Utilităţi Publice Cernavodă SRL, care este aprobat prin HCL Cernavodă nr. 178/30.08.2010, şi ţinând cont de atribuţiile şi răspunderile asociatului unic, consider că iniţiativa primarului de a propune revocarea administratorului şi numirea lui în altă funcţie precum şi de a numi un alt administrator, este un abuz şi nu intră în atribuţiile sale", precizează Zlate. Menţionăm că nu este pentru prima dată când primarul Mariana Mircea este acuzat că ar încălca legea în legătură cu hotărâri ale Consiliului Local Cernavodă.

Zlate mai subliniază că forul Consiliului Local al oraşului Cernavodă nu avea baza legală de a numi o persoană pe un post care este deja ocupat, postul nefiind vacant. „În situaţia în care postul era vacant acesta putea fi ocupat numai prin concurs", mai precizează Zlate.

„Nu există nicio hotărâre prin care raportul meu de muncă încetează"

„Din conţinutul HCL Cernavodă nu rezultă explicit că raportul meu de muncă încetează începând cu data de 15.06.2011, dată la care începe să producă efecte această hotărâre ca urmare a numirii d-nei Ţârţără Aurica pe postul pe care eu îl deţin în prezent. Nu există nicio altă hotărâre prin care raportul meu de muncă a încetat sau urmează să înceteze", mai precizează Nicolae Zlate, subliniind de asemenea că nu poate fi concediat în timpul concediului de odihnă. „Consiliul Local Cernavodă nu putea hotărî concedierea mea pe perioada concediului de odihnă, întrucât prevederile art. 60, alin. (1), lit. h) din Legea 53/2003 - Codul Muncii interzic angajatorilor luarea unor astfel de măsuri în această situaţie", mai adaugă Zlate în adresa înaintată Prefecturii.

Şeful serviciului de gestionare a deşeurilor este de părere că şi conjunctura politică, dar şi presiunile exercitate asupra consilierilor au contribuit la schimbarea sa abuzivă din funcţie. „Conjunctura politică de la nivel local (datorită semnării protocolului USL - alianţa PSD-PNL-PC) şi presiunile primarului asupra consilierilor, au făcut posibilă adoptarea acestei hotărâri absurde şi nelegale, pentru a numi reprezentantul PSD pe postul de administrator al SC Utilităţi Publice Cernavodă SRL", susţine Zlate, solicitând, în încheiere, reprezentantului Guvernului în teritoriu să atace în contencios administrativ HCL Cernavodă nr. 130/06.06.2011, fiind, în opinia sa, nelegală şi netemeinică.

Primarul Mariana Mircea tace

De precizat că prin HCL Cernavodă nr. 130, prin care Aurica Ţârţără a fost revocată din funcţia de administrator al SC Utilităţi Publice Cernavodă SRL şi numită în funcţia de şef serviciu gestionare deşeuri în locul lui Zlate, a fost numit în fruntea SRL-ului Consiliului Local Dan Lucian.

Precizăm că am încercat să o contactăm telefonic şi pe Mariana Mircea cu privire la acuzaţiile ce i se aduc legat de legalitatea acestor schimbări, însă nu a răspuns la telefon. Surse din Cernavodă ne-au declarat că ieri după-amiază primăriţa urma să revină în ţară din Franţa. În ediţia online puteţi vizualiza ambele hotărâri ale Consiliului Local Cernavodă la care face referire Zlate - cea de numire a sa în funcţia de şef serviciu gestionare deşeuri, respectiv cea prin care Aurica Ţârţără este numită în locul acestuia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • MY MUIANOS mareeana 14 Jun, 2011 11:55 mareeana este o mare artista care se uita-n...trista..