Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:14 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Semafoare care nu te lasă să traversezi

ro

19 May, 2011 03:15 1192 Marime text
Odată cu lărgirea marilor bulevarde din oraş prin scoaterea şinelor de tramvai pentru descongestionarea traficului, au fost modificaţi şi timpii la semafoare. De ceva vreme încoace, constănţenii comentează în mod constant la anumite materiale, spunând că sunt anumite intersecţii din oraş care nu pot fi traversate pentru că timpul nu este suficient. Nici dacă eşti copil sau tânăr, şi cu atât mai puţin dacă eşti bătrân, cu siguranţă nu ai cum să traversezi în 14 secunde, cât ţine culoarea verde a semafoarele de pe marile bulevarde la trecerile de pietoni.

Spre exemplu, un cititor ne-a scris că îi este imposibil să traverseze în 14 secunde intersecţia I.C. Brătianu cu strada Cumpenei şi că ar fi indicat ca timpii să se mărească măcar până la 20 de secunde.

Reprezentanţi ai Biroului de Iluminat Public din cadrul Primăriei Constanţa ne-au spus că situaţia expusă mai sus nu este una singulară şi că a mai primit astfel de reclamaţii, însă nu există posibilitatea să fie schimbaţi timpii, pentru că ar trebui să se schimbe întreaga semaforizare la intersecţie: „Timpii la o intersecţie nu trebuie să depăşească 120 de secunde, pentru că se dă peste cap tot traficul. Nu avem ce să facem momentan. Cine este mai sprinten poate traversa străzile. Înainte, când existau scuarele la tramvaie era mult mai uşor, acum asta este situaţia".

Astfel de semafoare cu timp de traversare de 14 şi chiar 12 secunde la trecerile de pietoni regăsim pe bulevardele Soveja, Lăpuşneanu, dar şi I. C. Brătianu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii