Senatoarea USR Ramona Dinu cere prorogarea obligațiilor fiscale în turism și parteneriat cu industria HoReCa pentru susținerea auto-carantinei
Senatoarea USR Ramona Dinu cere prorogarea obligațiilor fiscale în turism și parteneriat cu industria HoReCa
13 Mar, 2020 00:00
ZIUA de Constanta
2835
Marime text
Chiar dacă atenția autorităților guvernamentale este orientată în acest moment către sănătatea publică, pot fi luate măsuri care să limiteze efectele economice. Poate că resursele limitate vor conduce la imposibilitatea adoptării unor măsuri precum acordarea subvențiilor sau a facilităților fiscale extinse, însă afacerile din turism pot susține statul în gestionarea crizei de sănătate publică, spun reprezentanții industriei. Iar statul trebuie să sprijine acest domeniu plătind furnizorii de servicii.
Senatoarea USR de Constanța Ramona Dinu pledează pentru măsurile necesare într-un context economic și social delicat pentru industria turistică din România. „Criza Coronavirus afectează întreaga economie, afaceri din toate sectoarele și angajații companiilor private sau ai instituțiilor publice. Turismul este un sector direct afectat, mai ales că restricțiile de mobilitate impuse la nivel european au efecte în numărul celor care cumpără servicii turistice în țara noastră. Îngrijorarea operatorilor din turism este îndreptățită! Afacerile scad, dispare predictibilitatea, unele afaceri riscă să se închidă. Turismul românesc se află între criza Coronavirus și criza politică”, apreciază Dinu.
Senatoarea afirmă că, în acest context, pentru a veni în sprijinul celor care lucrează în acest domeniu, susține prorogarea tuturor termenelor de plată la obligațiile fiscale în turism. „Această măsură nu va rezolva în totalitate problema cu care se confruntă firmele, însă le va permite să treacă mai ușor peste această perioadă dificilă. Totodată, Guvernul trebuie să privească către operatorii din turism cu încredere și să folosească infrastructura acestora pentru a gestiona mai bine această criză. Propun Guvernului să adopte un program de parteneriat cu industria HoReCa pentru susținerea auto-carantinei. În cadrul acestui program, se pot înscrie hotelurile, restaurantele și firmele de catering. Este nevoie însă de respectarea cu maximă rigurozitate a normelor securitate și siguranță alimentară. Toate aceste companii se supun legislației în domeniu.
Este nevoie să întărească procedurile de management pentru respectarea legislației.
În această situație de criză, Statul trebuie să privească afacerile din turism ca pe un partener. În anumite faze ale pandemiei, se impun măsuri de auto-carantină. În cele mai multe cazuri, este foarte dificil să se realizeze acest lucru acasă întrucât există interacțiunea între persoana cu risc ridicat de îmbolnăvire cu ceilalți membri ai familiei. În aceste cazuri, utilizarea infrastructurii hoteliere poate fi o soluție reală”, adaugă Ramona Dinu.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii