Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:34 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senatorul Puiu Haşotti depune jurământul de ministru al Culturii

ro

25 Jun, 2012 01:00 1536 Marime text
cap_3.jpgSenatorul liberal Puiu Haşotti va depune, în această seară, jurământul pentru funcţia de ministru al Culturii şi Patrimoniului Naţional. Evenimentul este programat pentru ora 19.00, la Palatul Cotroceni. Parlamentarul constănţean este doctor în ştiinţe istorice şi este, în prezent, la finalul celui de-al doilea mandat de senator. De asemenea, a fost deputat timp de opt ani, în perioada 1996 - 2004.

Născut pe 14 iulie 1953, Puiu Haşotti a absolvit Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii Bucureşti în 1976.

Numirea lui Haşotti în funcţia de ministru al Culturii vine după ce senatorul PNL Mircea Diaconu a pierdut, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procesul cu ANI, care l-a acuzat de incompatibilitate. Nu este însă o numire fără cântec, pentru că, de când a fost nominalizat de PNL, Puiu Haşotti a fost subiectul unor disensiuni între Administraţia Prezidenţială şi Guvernul Ponta. Asta pentru că preşedintele Traian Băsescu i-a solicitat senatorului o declaraţie pe proprie răspundere care să confirme faptul că lucrările sale ştiinţifice şi teza de doctorat nu au fost plagiate. În primă instanţă, parlamentarul constănţean a mărturisit că nu are nicio problemă cu depunerea unei astfel de declaraţii şi că o va înainta Executivului. Vineri însă, liderul PNL, Crin Antonescu, a anunţat într-o conferinţă de presă că această declaraţie nu va fi înaintată Administraţiei Prezidenţiale şi că, dacă şeful statului nu îl va învesti pe Haşotti, PNL va declanşa procedura de suspendare a preşedintelui. În cursul aceleiaşi zile, s-a dovedit faptul că Antonescu s-a cam precipitat, Traian Băsescu necondiţionând învestirea lui Haşotti de depunerea documentului menţionat. Administraţia Prezidenţială a explicat că demersul Preşedinţiei a venit ca urmare a incidentelor recente „cu privire la posibilele acte de plagiat de care sunt acuzaţi o parte dintre membrii Guvernului României", incidente care au avut un „impact major negativ asupra României în plan intern şi internaţional".

„Cinste lui Haşotti"

Gestul lui Haşotti, acela de a depune o declaraţie care să înlăture orice suspiciune privind plagierea lucrărilor sale, a fost salutat de fostul lider naţional al PDL, Emil Boc, actualul primar al municipiului Cluj. Acesta a declarat că, probabil, senatorul PNL „are o teză foarte bună, de vreme ce şi-a asumat-o cu atâta responsabilitate" şi l-a felicitat, precizând că, în opinia sa, toţi cei asupra cărora planează suspiciuni de plagiat ar trebuie să procedeze precum Puiu Haşotti. „Cinste lui!", a afirmat fostul preşedinte al democrat-liberalilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii