Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:39 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senatorul Puiu Hasotti, vicepresedinte al PNL

ro

07 Feb, 2005 00:00 902 Marime text

Calin Popescu Tariceanu, ales in fruntea formatiunii liberale

Cei peste 1200 de delegati prezenti in perioada 4-6 februarie la Congresul PNL l-au ales pe Tariceanu pentru sefia formatiunii liberale * Liderul liberal a fost ales cu 1,110 voturi "pentru" si 161 de voturi "impotriva" * Presedintele PNL a promis ca, pe durata mandatului sau, va respecta valorile liberale, si anume libertatea individuala, domnia legii, stabilirea unui Parlament puternic si o colaborare activa cu societatea civila * Unul dintre vicepresedintii Biroului Permanent Central al formatiunii este liderul filialei PNL Constanta, senatorul Puiu Hasotti * Liberalii s-au pronuntat, in cadrul lucrarilor Congresului PNL, pentru amanarea fuziunii cu Partidul Democrat * Hasotti sustine ca fuziunea cu democratii este un proiect politic ce trebuie discutat in detaliu din cauza diferentelor doctrinare dintre cele doua partide * Primarul localitatii Harsova, Ionel Chirita, este, incepand de sambata seara, membru al Curtii de onoare si arbitraj a PNL

Calin Popescu Tariceanu a fost ales presedinte al PNL de catre delegatii la Congresul partidului, el fiind singurul candidat pentru sefia formatiunii liberale. Tariceanu, care a fost propus de presedintele de onoare, Mircea Ionescu Quintus, a fost ales cu 1,110 voturi "pentru" si 161 de voturi "impotriva", in timp ce 25 de voturi au fost declarate nule. Presedintele PNL a promis ca, pe durata mandatului sau, va respecta valorile liberale care se refera la libertatea individuala, domnia legii, libertatea presei, stabilirea unui Parlament puternic si o colaborare mult mai activa cu societatea civila.Echipa propusa de liderul liberal pentru Biroul Permanent Central si aleasa de delegatii prezenti la Congres, este urmatoarea: vicepresedinti- Gheorghe Flutur, presedintele filialei Constanta a PNL, Puiu Hasotti, Teodor Melescanu, Mona Musca, Dan Radu Rusanu, in timp ce membri sunt Cristian Boureanu, Cristian David, Titus Gheorghiof, Adrian Iorgulescu, Eugen Nicolaescu, Ionut Popescu, Raluca Turcan si Mihai Voicu. Totodata, membri supleanti au fost alesi Mircea Cinteza, Adrian Cioroianu si Mihai Razvan Ungureanu.In cea de-a doua zi a lucrarilor Congresului, delegatii prezenti i-au ales pe cei 13 membri plini si pe cei trei membri supleanti ai Comitetului Executiv al partidului. Acestia sunt: Teodor Atanasiu, Aleodor Francu, Victor Dobre, Romeo Stavarache, Ovidiu Draganescu, Gheorghe Stefan, Cornel Popa, Marius Nicoara, Ludovic Orban, George Scutaru, Vlad Moisescu, Sandu Gabriel si Florin Popescu. Pentru functiile de membri supleanti ai Comitetului Executiv au fost alesi Cornel Stirbet, Varujan Vosganian si Mircia Muntean.

Liberalii s-au pronuntat pentru amanarea fuziunii cu PD

Delegatii prezenti la Congresul PNL au aprobat, sambata, motiunea propusa de liderul partidului, Calin Popescu Tariceanu, respingand-o pe cea a lui Valeriu Stoica, ambele documente vizand, din unghiuri diferite, problema fuziunii cu Partidul Democrat. In acest fel, delegatii liberali s-au pronuntat in favoarea amanarii fuziunii dintre PNL si PD. Motiunea liderului PNL, "Liberalii pentru Romania", a fost aprobata cu majoritate de voturi, fiind exprimate doar doua voturi "impotriva" si sase abtineri, dintre cei peste 1200 de delegati prezenti. Modificarile statutare propuse de premier si insusite de Delegatia Permanenta au fost si ele adoptate.Vicepresedintele PNL, Puiu Hasotti, a pledat impotriva fuziunii, sustinand ca exista diferente in plan doctrinar intre cele doua partide. "Nu resping aceasta fuziune, dar vreau sa inteleg, cum dintr-un partid liberal si unul democrat se face unul popular?", a spus Hasotti. Liderul liberalilor constanteni a mentionat faptul ca fuziunea cu democratii este un proiect politic ce trebuie discutat in detaliu si nu pe picior de plecare. "Eu respect ideea fuziunii, dar vreau sa inteleg ce doctrina va avea noul partid. Daca ne afiliem la Partidul Popular European, exista riscul reinfiintarii, ulterioare, a PNL. In plus, noi suntem impotriva migratiei politice si acum vrem sa migram, doua partide, de la o Internationala la alta. Acest lucru se poate intelege la Bucuresti, dar nu si la Bruxelles", a opinat Hasotti.Tariceanu a sustinut, in motiunea prezentata Congresului,disponibilitatea formatiunii liberale pentru fuziunea cu PD, dar a adaugat ca "ar fi o mare greseala inceperea, in graba, a demersului privind fuziunea". Presedintele PNL a mai spus ca optiunea fuziunii trebuie lasata deschisa pentru perioada urmatoare.Congresul PNL a fost salutat de reprezentantii partidelor politice care fac parte din coalitia guvernamentala, Adriean Videanu - vicepresedinte al PD, Dan Voiculescu - presedintele PUR si Peter Ekstein Kovacs - vicepresedinte al UDMR.

A fost stabilita componenta Comisiei de cenzori si a Curtii de onoare

Liberalii au finalizat, sambata seara, componenta ultimelor doua structuri din conducerea partidului, respectiv Comisia de cenzori si Curtea de onoare si arbitraj. Potrivit statutului, din Curtea de onoare si arbitraj, abilitata cu rezolvarea oricaror tip de conflicte din interiorul partidului, fac parte 23 de membri, dintre care un presedinte si trei vicepresedinti. Ca urmare a numarului de voturi obtinute, primul ales in Curtea de onoare a fost Bogdan Olteanu, presedintele de pana acum al acestui for liberal. De asemenea, printre membrii Curtii de onoare se numara si primarul localitatii Harsova, Ionel Chirita.Pentru functia de presedinte al Comisiei de cenzori a PNL a fost ales liberalul Dan Iliescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii