Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:41 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simona Bucura-Oprescu și Natalia Intotero, la reuniunea femeilor social-democrate de la Neptun, județul Constanța (FOTO+VIDEO)

ro

26 Jul, 2024 16:21 375 Marime text








UPDATE: La eveniment sunt prezenți Daniel Georgescu, prim-vicepreședinte Organizația Județeană PSD Constanța, Mariana Gâju, președinte OFSD Constanța, Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Maria Lazăr, secretar general OFSD, Felix Stroe, președinte Organizația Județeană PSD Constanța, Natalia-Elena Intotero, ministrul Familie, Tineretului și Egalității de Șanse, Monica Săsărman, secretar de stat MDLPA.

Reuniunea începe cu intonarea imnului de stat al României și imnul PSD.


„PSD a susținut întotdeauna femeile în toate funcțiile politice și ale administrației publice locale. PSD respectă toate structurile din județe" a transmis Mariana Gâju, presedintele Organizației Femeilor PSD Constanța.

„Constanța are doar 7 femei primar care au susținerea partidului PSD" a mai punctat Maria Gâju.
 

„Este important că aproape 300 de femei social democrate sunt prezente la reuniune,  pentru a afla exemplele de bună practică după care se pot inspira. Este o întâlnire unde vom îmbina utilul cu plăcutul. Doamnele ministru, Sorina Bucura Oprescu și Natalia Intotero, sunt alături de noi,  pentru a ne da un exemplu și inspira" a menționat Mariana Gâju.


Felix Stroe, președintele Organizației Județene PSD Constanța, a dezvăluit femeilor prezente că este emoționat.

Felix Stroe, președintele Organizației Județene PSD Constanța

 

„Suntem împreună și la bucurii, și necazuri, dar suntem o familie, o echipă bine inchegată. Din păcate, femeile din Constanța sunt mai rezervate să intre în politică. Avem doar femei primar. Dar forța partidului stă și în femei. Intr- o echipă politică, doamnele trebuie să fie cât mai numeroase. O femeie primar poate fi o mamă vrednică a localității. Azi la Constanța desfășuram o reuniune a femeilor PSD, la care participă două doamne alese. O să aveți de învățat multe de la ele" a punctat Felix Stroe, președintele PSD a județului Constanța.

„Este timpul ca România să aibă președinte de stânga, pe domnul Marcel Ciolacu!", a mai spus Felix Stroe.

 


La finalul reuniunii Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, președintele organizației de femei a PSD Constanța, vicepreședinte al partidului și președinte ACOR județul Constanța, Felix Stroe,  președintele PSD Constanța și Natalia Intotero, ministrul Familiei și Egalității de Șanse au făcut câteva declarații de presă.




 

„Vin cu un mesaj de unitate, întotdeauna lucruile care rezistă sunt lucrurile făcute împreună. De asemenea, cred în puterea femeilor de a regenera socitatea românească și calitatea politicii din România. Consider că noi, femeile, suntem de neînvins atunci când ne punem ceva în minte, în sensul că suntem foarte muncitoare, calde, grijulii, empatice. Îmi doresc să avem o președintă a organizației de femei cât mai curînd care să fie așa ca doamna Gâju și sigur cât mai multe femei în funcții de decizii, în organizații locale, orășenești, municipale”, a spus Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.



„PSD a fost firesc să facă o reuniune penru aceste alese locale, prezentându-le un scurt program de instruire în ce prevede ghidul alesului local. Sunt prezentate direcțiile în care acționează alesul loical, dar mai ales când ești social-democrat: omenia,armonia, responsabilitae și urmate de demnitate. Dacă noi, femeile demicrate, muncim cu suflet, nu doar cu profesionalism, vom avea izbândă în muncă și oamenii vor avea îmcredere în femeile social-democrate. Acesta este în principal țelul reuniunii noastre”, a declarat și Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, președintele organizației de femei a PSD Constanța, vicepreședinte al partidului și președinte ACOR județul Constanța.


Felix Stroe, președintele PSD a județului Constanța a făcut câteva declarații de final.

„Este o tradiție ca în fiecare vară să aibă loc această reuniune importantă a reprezentantelor femeilor PSD. Este anul în care vom avea congresul partidului, ne vom confrunta cu ceillalți competitori. Avem o dorință ca un număr cât mai mare de doamne să candideze și să fie alese în Parlament, consilii licale, pe funcții de primar. oi acționîm la Constanța în acest sens, dar și doamnele să aibă curaj, să-și dorească și să intre în competiție”, a spus Stroe.



„Este foarte bine ca la început de drum să fii bine îndrumat, consiliat și vreau să spun că sunt foarte mulțumită pentru că foarte multe femei au avut curaj să candideze. Vă dau un exemplu, județul Hunedoara, de la o femeie primar acum avem 3 femei primar. Egalitatea de șanse trebuie să fie o prioritate deoarece este important să existe reprezentativitate pentru femei dar și pentru tineri”, a declarat Natalia Intoteroministrul Familiei și Egalității de Șanse.


 
  • Organizația Femeilor Social Democrate Constanța în parteneriat cu Organizația Județeană a PSD Constanta organizeaza în perioada 26 - 28 iulie 2024 la Sala de Conferinte „Europa” din cadrul hotelului ’’ Doina ’’ din Statiunea Neptun – Reuniunea Femeilor Social Democrate alese primar pentru mandatul 2024 – 2028 si a activului OFSD.
 
 Reuniunea se va desfășura dupa următorul program:
 
VINERI, 26 IULIE 2024
 
16.00 – 16.30 – DESCHIDEREA LUCRĂRILOR
16.30 – 17.30 – Simona Bucura-OPRESCU, ministrul Muncii și Solidarității Sociale: Pregătirea alegerilor prezidențiale și parlamentare din 2024. Implicarea Organizațiilor de Femei ale PSD
17.30 – 18.30 – Natalia INTOTERO, ministrul Familiei și Egalității de Șanse: Politicile social-democrate de susținere a familiilor din România
18.30 – 19.00 – Sesiune de întrebări și răspunsuri

 
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
 
9.00 – 10.00 – Monica SĂSĂRMAN, secretar de stat Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației: Expunere – dezbatere privind Principalele atribuții care revin primarului
10.00 – 11.00 – Bune practici în conducerea și coordonarea activității unităților administrativteritoriale: Participă femei primar cu mai multe mandate la activ
11.00 – 11.30 – Pauză
11.30 – 12.30 – Sesiune de dezbateri
14.00 – Vizită în comuna Cumpăna

 
DUMINICĂ, 28 IULIE 2024
 
9.30 – Reluarea dezbaterilor privind Ghidul Administrației Publice Locale
CONCLUZII
11.30 – ÎNCHIDEREA REUNIUNII Organizaţia Judeţeană a OFSD Constanţa
 


 
Citește și
 Dopo Conferința Județeană de alegeriBiroul Județean al PSD Constanța a stabilit delegații la Congres
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii