Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:39 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Speriat de UNPR, Gheorghe Dragomir vrea comisie de monitorizare

ro

10 Oct, 2011 01:00 1373 Marime text

Dragomir_Gheorghe.jpgDupă necazurile de săptămâna trecută, când preşedintele organizaţiei PNL Tuzla, Marian Sărăcilă, a trecut împreună cu şase consilieri la UNPR, liderul organizaţiei judeţene a PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, care este şi membru al Comisiei de buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor, susţine necesitatea înfiinţării unei subcomisii sau a unei noi comisii, care să monitorizeze zilnic transferurile bugetare către administraţia locală.

Cu alte cuvinte, PNL este speriat nevoie-mare de faptul că în curând ar putea rămâne fără unii dintre membrii din teritoriu pe care se puteau baza la alegeri şi la rândul său vrea să-i sperie pe cei care au în plan vreo eventuală plecare.

Dragomir susţine, printr-o informare de presă, că acest organism trebuie să se formeze date fiind „racolările masive practicate de UNPR în rândul aleşilor locali din România". Practic, în opinia liderului PNL, această subcomisie sau comisie care se doreşte a se forma, trebuie să solicite Guvernului, pentru fiecare localitate din România, alocările făcute în 2011 prin Hotărâre de Guvern, din rezerva bugetară, transferurile prin intermediul ministerelor de linie şi celelalte sume care sunt alocate pe proiecte şi programe speciale. În plus, PNL vrea să verifice şi situaţia din 2009 şi 2010 a alocărilor bugetare. „În acest fel, putem avea o oglindă clară în legătură cu raporturile dintre administraţia centrală şi administraţia locală şi sperăm să putem demasca şi opri acest trafic dubios care se face cu banul public pentru a atrage primari sau aleşi locali ai altor partide către UNPR. Prin iniţiativa PNL, opinia publică va cunoaşte permanent situaţia alocărilor bugetare, iar primarii vor avea sentimentul că sunt parte a unui sistem bugetar bazat pe norme, pe reguli, pe proporţii pe care le respectă alocările bugetare", susţine preşedintele PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, membru al Comisiei de buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii