Sport si campanie pro PSD
Sport si campanie pro PSDÎntâmplător sau nu, iniţiativele marca CJC coincid cu diverse evenimente politice, de regulă, scrutine electorale
În ideea de a aduna la un loc cât mai mulţi oameni şi sub pretextul cultivării, în special în mediul rural, a plăcerii de a face sport, Direcţia Cultură, Învăţământ, Sport, Sănătate, Organizare Evenimente şi Protocol din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa a venit cu propunerea organizării Cupei „Mării Negre" la fotbal. Într-un an electoral, propunerea trebuia să fie adaptată situaţiei, ceea ce se pare că s-a şi întâmplat.
Întrucât fotbalul are mare priză în rândul locuitorilor de la sate şi nu numai, conducerea CJC a apreciat ideea şi a pus-o imediat în practică. Şi nu oricum. S-a decis ca această competiţie să aibă două ediţii pe an - primăvara şi toamna.
„Ideea a fost 100% a CJC", a confirmat şi directorul coordonator al Direcţiei pentru Sport a Judeţului Constanţa, Elena Frâncu. Coincidenţă sau nu, prima ediţie a Cupei „Mării Negre" la fotbal s-a derulat, în mare parte, în perioada campaniei electorale premergătoare alegerilor pentru Parlamentul European. De asemenea, aceasta s-a încheiat cu puţin timp înainte de scrutinul pentru desemnarea viitorilor europarlamentari ai României, desfăşurat pe 7 iunie. Atunci, echipa Dunărea Ostrov avea să fie desemnată câştigătoarea primei ediţii a Cupei „Mării Negre" la fotbal, meciul derulându-se în localitatea Peştera. Însă, coincidenţă sau nu, marea finală s-a transformat într-o reuniune PSD, la care au participat o mulţime de primari social-democraţi, iar în aceeaşi zi şi în aceeaşi localitate s-a desfăşurat şi finala ediţiei a II-a a Cupei PSD la fotbal.
Fotbal pentru prezidenţiale
Potrivit directorului Cristian Zgabercea, competiţia este organizată de CJC, în parteneriat cu Direcţia pentru Sport a judeţului Constanţa, primăriile ale căror echipe vor concura, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Asociaţia Judeţeană de Fotbal. El ne-a explicat că se adresează echipelor de amatori din întreg judeţul, echipele înscrise fiind grupate pe zone geografice.
Cea de-a doua ediţie va debuta pe 22 octombrie, exact data la care va începe campania electorală pentru prezidenţiale, şi se va încheia pe 20 noiembrie, cu două zile înainte de scrutin. La start se vor alinia echipele a 32 de localităţi din judeţ ce au fost împărţite, în urma tragerii la sorţi de pe 23 septembrie a.c., în opt grupe.
Din totalul localităţilor care se vor întrece, doar patru sunt conduse de primari PD-L, una de primar PNL şi una de un membru PER, dar în „coaliţie" cu PSD.
Zgabercea ne-a spus că marea finală va avea loc pe 20 noiembrie, în nocturnă, pe stadionul „Farul" din Constanţa.
„În ceea ce priveşte sponsorii, suntem în tatonări. În principiu, fiecare echipă trebuie să-şi găsească sponsori... e o chestie de orgolii", a afirmat directorul Direcţiei Cultură, Învăţământ, Sport, Sănătate, Organizare Evenimente şi Protocol din CJC, Cristian Zgabercea. Numai că Niculae Dragomir, primarul din Ostrov, câştigătoarea ediţiei anterioare, ne-a spus că premiile vor fi acordate de Regia Autonomă Judeţeană de Apă, Regia Autonomă de Drumuri şi Poduri şi SC „Domeniu Public şi Privat" SRL.
După cum ne-a declarat directorul coordonator al Direcţiei pentru Sport a Judeţului Constanţa, Elena Frâncu, Cupa „Mării Negre" la fotbal este o competiţie care a fost inclusă în proiectul judeţean „Să vorbim despre Constanţa prin sport". Oficial, aşa o fi, însă coincidenţele enumerate mai sus ne fac să credem că, pentru a-şi face campanie electorală, o competiţie sportivă de acest gen vine ca o mănuşă pentru partidul pe care-l reprezintă conducerea CJC, iniţiatorul şi organizatorul ei.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp