Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:16 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Statutul călcat în picioare de conducerea PDL Cum, cine şi cu cine trage sforile pentru alegeri

ro

08 Mar, 2011 02:29 3187 Marime text

PDL_Municipiu_1.jpgPatru zile îi mai despart pe democrat-liberalii constănţeni de momentul adevărului. Sâmbătă, cei 595 de membri cu drept de vot sunt chemaţi să aleagă un nou Biroul Permanent Judeţean şi, concomitent, un lider legitim pentru organizaţia PDL Constanţa. Evenimentul urmează să pună capăt unui interimat destul de lung şi presărat de decizii cel puţin discutabile, asigurat de senatorul Mircea Banias din luna august a anului 2008 şi până în prezent.

Senatorul mai spera chiar şi ieri într-o amânare a scrutinului din 12 martie, bazându-se probabil pe faptul că delegaţii care vor participa la conferinţa de alegeri de sâmbătă vor popula sala mare a Casei de Cultură oarecum cu încălcarea statutului. Asta, pentru că statutul prevede clar că delegaţii cu drept de vot care participă la CCJ trebuie validaţi de fiecare Birou Permanent Local în parte, lucru care nu s-a întâmplat sub mandatul senatorului. În condiţiile în care timpul rămas până la alegeri este extrem de scurt, cel mai probabil numele delegaţilor care vor vota în ziua alegerilor vor coincide cu al celor desemnaţi la Consiliile de Coordonare Locale din vară, aspect care lasă loc de interpretări şi dă ocazia fiecăruia dintre învinşi să conteste rezultatele pe motiv că organizarea alegerilor s-a făcut cu încălcarea statutului partidului. Dar cui îi mai pasă de statut când lupta e pe viaţă şi pe moarte? De aici probabil şi lovitura primită direct în plex de tripleta Macovei - Preda - Voinescu, care cereau integritate şi respectarea statului. În momentul de faţă vorbim însă de influenţă, de bani, de cine numeşte pe cine la deconcentrate, de cine va prelua contractele pe bani publici, de cine va lucra pentru campania pentru 2012.

Şi totuşi cui îi pasă de statut? Chiar senatorul Mircea Banias care l-a încălcat cu nonşalanţă de atâtea ori, s-ar putea crampona de el. Din calculele pe care şi le-a făcut în acest moment, o desemnare a candidaţilor pentru CCJ pe colegii l-ar avantaja. Nu iese la socoteală? S-o luăm băbeşte: Colegiul 3 condus de Banias, după înlăturarea lui Corbu, Colegiul 2 condus de Moinescu (care ar trage tot cu senatorul, deşi oficial îl sprijină pe Paul Brânză), Colegiul 4 este controlat de Titi Chirilă, om de încredere al senatorului, ca să nu intrăm în amănunte, Colegiul 8 este oarecum păstorit de Vicenţius Petrescu, un alt apropiat al senatorului Banias, iar în Colegiul 9 este şef însuşi MB. Mai rămân trei colegii: 6, 7 şi 10, care înseamnă municipiul Constanţa, pe care nu numai că nu le controlează, dar care ar putea da şi viitorul preşedinte.

Sfătuit probabil de politicieni experimentaţi, şi nu aş nominaliza aici decât un singur nume - Vasile Blaga, senatorul Banias vrea ca delegaţii la CCJ să fie desemnaţi de fiecare Colegiu în parte, situaţie care l-ar avantaja, mai ales în contextul actual de la organizaţia municipală, când deputatul Maria Stavrositu a fost reconfirmată preşedinte.

La rândul său, Stavrositu a cerut ca desemnarea delegaţilor să se facă de către OSV-uri (organizaţii de secţii de votare), aspect ce l-ar pune din nou pe senatorul Banias în dificultate, de vreme ce acesta nu s-a învrednicit să-şi finalizeze alegerile nici măcar la OSV-urile din Colegiul 9, pe care cu onoare îl conduce.

Cu alte cuvinte, Biroul Permanent Naţional nu a decis până astăzi calea prin care se va face desemnarea delegaţilor, urmând ca această chestiune deosebit de importantă în economia momentului 12 martie să se decidă cât de repede posibil.

Vom asista din nou la un compromis făcut de Bucureşti pentru Constanţa, pentru că altfel nu văd cum, în mai puţin de 100 de ore până la alegeri, democrat-liberalii constănţeni se vor pune pe încins CCL-uri şi BPL-uri??? Sau lucrurile vor fi din nou lăsate din mână tocmai pentru ca la final să-i creeze „învinsului" calea pentru a contesta rezultatul? Toată debandada asta sună atât de cunoscut şi seamănă izbitor cu momentul 5 iunie 2010. Urmarea o ştim cu toţii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Sile this Millennium 08 Mar, 2011 17:44 Operatiunea Vasile Lincu efecuata de 8 Martie de DNA acasă la acesta unde a ridicat doar calculatorul acestuia şi unde după marturisirea lui Lincu era ascunsă REGINA si înscrisurile care o condamna . REGINA vămilor , este o persoană de foarte de sus din PD-L ,o demonstreaza inscrisurile irefutanile ( originale cu stampile si semnături)din calculatorul nărăvas al domnului Vasile Lincu.Domnul Lincu a mărturisit pe televiziunile mogulilor ; Antena 3 si Realitatea Tv in această dupa-amiaza ca-l sprijina pe ministru Igas din Poliţie imotriva coruptiei din vami si a lasat impresia .pronuntind un nume (apropiat fostului ministru al Politiei)ca REGINA ar fi domnul Vasile Blaga ,viitorul candidat la presedentia PD-L...În loc să se ocupe de domnul Boc si NOUL COD AL MUNCII (iubit si de domnul Dinu Patriciu)televiziunile mogulilor l-au preferat pe domnul Lincu si REGINA acesuia ,care din frica si pudoare nu i-a pronuntat raspicat NUMELE..."Trăiască 8 Martie , Ziua Femei !" nu a F.M.I
  • eroi 08 Mar, 2011 12:12 la realitatea a aparut inca un pretendent la scaunul de presedinte al PDL Constanta.Cred ca este o idee buna sa candideze si NICU CIUCA este un membru PD vechi cunoaste problemele din partid,are timp sa se ocupe de toate problemele din partid si tare cred ca v-a face o figura frumoasa.
  • Chiru sa fie PRESEDINTE 07 Mar, 2011 23:41 E vremea schimbarii la PDL C-ta si e vremea ca Gigi Chiru sa preia conducerea organizatiei