Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:35 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stelian Dutu si-a depus cererea de a candida la functia de primar al Constantei

ro

22 Dec, 2003 00:00 774 Marime text

Presedintele Consiliului Judetean sustine ca a fost amenintat cu moartea

# Liderul PD crede inca in formarea cartelului politic electoral

Conferinta de presa organizata ieri de presedintele Partidului Democrat Constanta, Stelian Dutu, a iesit, prin continut, din banalul politicului cotidian. Dutu le-a sugerat ieri ziaristilor constanteni ca sa acorde un premiu celui mai mincinos parlamentar sau presedinte de organizatie de partid din judetul Constanta. In completarea acestei afirmatii, Stelian Dutu a spus ca, dupa adoptarea bugetului pentru anul 2004, se poate constata cu usurinta ca nu s-a alocat nici un leu pentru Spitalul Judetean Constanta. Cel de-al doilea subiect abordat de liderul democratilor constanteni in cadrul ultimei conferinte de presa din acest an a fost legat de crearea la nivelul judetului Constanta a unui cartel politic electoral. In opinia lui Dutu, acest cartel ar trebui sa protejeze alegerile locale sau parlamentare prin pregatirea foarte minutioasa a procesului de vot, in vederea evitarii eventualelor fraude. Dutu crede ca nu este prea important cine voteaza si cu cine, ci mai degraba este important cine face numaratoarea voturilor pentru a fi corecta. Din acest punct de vedere, Dutu ramane ferm pe pozitie, fiind convins ca exista inca posibilitatea crearii acestui cartel politic electoral pentru protectia votului si legalitatea desfasurarii procesului electoral. In prima faza, Dutu agrea chiar ideea ca din acest cartel sa poata face parte si Partidul Romania Mare, insa cameleonismul politic de care au dat dovada peremistii constanteni la votul din cadrul ultimelor sedinte din Consiliul Judetean l-a determinat pe Dutu ca ieri sa nu mai fie de aceeasi parere. Felul in care Radu Comanici joaca acum pe sarma politicii locale, pentru a da senzatia de echilibru electoral, il amuza pe Stelian Dutu. Acesta din urma crede ca liderul PRM Constanta ar putea cadea de pe aceasta sarma intinsa de partidul de guvernamant. In ceea ce priveste celelalte formatiuni politice, respectiv PNL, PNTCD, AP si PUR, presedintele Consiliului Judetean considera ca acestea mai au timp sa se trezeasca la realitate si sa realizeze ca varianta sa este singura solutie.

Dutu vine la primarie

Presedintele PD Constanta a precizat ca, pe langa directiva politica a partidului care cere membrilor Biroului Permanent National sa candideze la alegerile locale, mai exista si alte argumente care l-au determinat sa ia aceasta decizie. El sustine ca este vorba de doua sondaje efectuate la Constanta, in lunile iulie si noiembrie, si de un alt sondaj in curs de desfasurare, care demonstreaza ca PD are o sustinere de 15% in municipiu si de 18% in judet. Numarul celor nehotarati este insa de 47% in municipiul Constanta, desi intentia de a merge la vot atinge aproape 90%, a aratat Stelian Dutu. Potrivit lui Dutu, analizele sociologice serioase demonstreaza ca electoratul constantean este asezat pe doua falii, una pro actualul primar Radu Mazare (49%) si alta contra actualului primar. Liderul PD Constanta crede ca electoratul care este impotriva actualului primar va creste pe masura ce "constiintele se vor trezi" si pe masura ce nehotaratii vor vedea o optiune clara atat ca partid, cat si ca persoana. Ca urmare a acestei situatii pe care o reliefeaza sondajele, ieri Stelian Dutu a anuntat in mod oficial faptul ca si-a depus cererea de a candida la functia de primar al municipiului Constanta. Dutu a facut aceasta cerere intrucat, dupa multe analize si dezbateri la nivelul conducerii partidului, s-a recomandat si este chiar o obligatie si o directiva politica pentru ca toti liderii partidului, daca vor sa candideze pe o lista de parlamentar sau sa ajunga demnitari, trebuie sa se implice in alegerile locale si sa candideze pentru functiile de la nivel local. In ceea ce-l priveste pe Stelian Dutu, acesta s-a aratat constient de faptul ca are o responsabilitate mai mare decat oricine din organizatia judeteana a PD. El trebuie sa sustina primarii partidului in judet care tind sa migreze spre PSD. In alta ordine de idei, Dutu crede ca este obligat sa candideze la functia de primar al municipiul Constanta intrucat este vinovat de "nasterea peste noapte a unui mare numar de politicieni".

Amenintare cu moartea

O declaratie cu care a reusit sa surprinda Stelian Dutu a fost cea referitoare la amenintarile pe care le-a primit in ultimele patru luni de zile. In opinia acestuia, amenintarile au aparut ca o consecinta la intentia presedintelui democrat de a candida la functia de primar al municipiului Constanta. Dutu a cerut si la Parchet punerea sub urmarire a telefoanelor. Chiar si asa, amenintarile nu au incetat. Dutu a primit promisiuni ca va fi omorat. De aceste amenintari nu au scapat nici membrii familiei Dutu. "Am identificat doua telefoane publice de la care s-au primit mesajele, unul din zona Posta Mare si unul de langa fosta Casa a Modei", a mai spus Dutu. Liderul PD Constanta a spus ca nu ii este frica de aceste amenintari ale unor golani si mafioti care vor sa puna stapanire pe Constanta.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii