Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:20 13 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stelian Ion- „Cazul „Șacalul” a prins Poliția din Constanța într-un perpetuu proces de reorganizare“

ro

13 Sep, 2024 18:50 226 Marime text
Stelian Ion, foto: ZIUA de Constanța
Stelian Ion (USR) a lansat un atac dur pe pagina sa de socializare asupra conducerii Ministerului Afacerilor Interne.

Acesta și-a exprimat nemulțumirea cu privire la gestionarea situației de la Inspectoratul de Poliție Județean Constanța și a subliniat eșecurile repetate. 

Acesta a pus în discuție relevanța cazului dublei crime cunoscută sub numele de „cazul Șacalul”, care a arătat lacunele grave în sistemul de poliție.

Deși proiectul-pilot pentru reorganizarea IPJ Constanța a fost anunțat cu mare entuziasm la sfârșitul lunii august 2023, progresele sunt aproape inexistente.

La sfârșitul lunii august 2023, după accidentul mortal din localitatea 2 Mai, Cătălin Predoiu anunța că IPJ Constanța urma să devină un „proiect pilot”, pentru reorganizarea celorlalte inspectorate de Poliție din țară. Pentru asta, Cătălin Predoiu a rotit doar niște ofițeri pe post, prin metoda împuternicirii/delegării, nu prin concurs.- a precizat Stelian Ion. 


Iată postarea integrală de pe pagina de socializare a lui Stelian Ion:

De câte eșecuri și controverse mai e nevoie pentru ca ministrul Predoiu și secretarul de stat Despescu să răspundă cu funcția? De ce este relevant cazul dublei crime din județul Constanța.

Mult lăudatul centru-pilot de la Poliția din Constanța a rămas încă în stadiu de proiect la aproape un an de la lansare. Cazul „Șacalul”, cum este cunoscută ancheta a două crime din județ, a prins Poliția din Constanța într-un perpetuu proces de reorganizare.

La sfârșitul lunii august 2023, după accidentul mortal din localitatea 2 Mai, Cătălin Predoiu anunța că IPJ Constanța urma să devină un „proiect pilot”, pentru reorganizarea celorlalte inspectorate de Poliție din țară.

Pentru asta, Cătălin Predoiu a rotit doar niște ofițeri pe post, prin metoda împuternicirii/delegării, nu prin concurs. Frâiele delegărilor sunt în mâna de la centru a veșnicului secretar de stat Bogdan Despescu, de care ascultă toți miniștrii perindați pe la Interne în ultimii ani.


Să ne amintim și că, în urma neregulilor semnalate în cazul accidentului din 2 Mai, fostul șef al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, Adrian Glugă, și el beneficiar al delegării pe post, a fost promovat consul al României în Pakistan.

Informațiile apărute acum în presă, care arată că principalul suspect era sub monitorizarea poliției în momentul comiterii celei de-a doua crime, ridică semne de întrebare legitime asupra reușitei proiectului-pilot gândit de Predoiu la Constanța. Beneficiază polițiștii de sprijin pentru a-și face treaba sau dimpotrivă?

Pentru că a fost asumat ca proiect de reorganizare și eficientizare a poliției, suspiciunile de nereguli de la Constanța nu pot fi disociate de responsabilitatea ministrului Predoiu și a secretarului de stat Despescu.- se arată în conținutul postării. 




Citește și:

Aspiranții la un mandat de parlamentar din partea USR Constanța își prezintă astăzi candidaturile la sediul partidului. Cine s-a înscris în competiția internă?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii