Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
22:15 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Strategia de dezvoltare a comunei Pecineaga, supusa dezbaterii publice

ro

25 May, 2009 03:22 6014 Marime text
vice_pecineaga.jpgAutorităţile locale din comuna Pecineaga au elaborat o strategie de dezvoltare a zonei de competenţă pe termen mediu şi lung. Toate proiectele de interes, benefice oamenilor din comună, au fost publicate pe site-ul primăriei, www.primaria-pecineaga.ro . Chiar dacă mulţi dintre săteni nu au acasă calculatoare ori acces la reţeaua de Internet, reprezentanţii primăriei vor afişa întregul program de dezvoltare al comunei chiar în holul instituţiei. Indiferent de modalitatea de consultare, strategia va putea fi văzută şi comentată de către localnici timp de 30 de zile, după care va intra pe ordinea de zi a unei şedinţe ordinare de Consiliu.
Viceprimarul din Pecineaga, Georgeta Ioniţă, ne-a declarat că această strategie cuprinde numeroase proiecte utile sătenilor, ce acoperă toate problemele cu care aceştia se confruntă.
În plus, se doreşte dezvoltarea activităţii turistice, zona având un potenţial ridicat, dar nefiind exploatat aşa cum ar trebui. „În cadrul strategiei, avem în vedere repararea şi modernizarea şcolii vechi, elevii noştri învăţând, în prezent, într-o unitate nouă, construită cu bani europeni; ridicarea unui dispensar nou, dotat corespunzător; construirea a două poduri peste canalul de evacuare a apei pluviale; realizarea unui mare complex turistic, ce va oferi o gamă diversă de servicii; realizarea unei reţele de gaz metan; reabilitarea staţiei de epurare a satului Vănători; realizarea reţelei de energie electrică în cartierele noi; introducerea în intravilan a 20 de hectare teren, cu ajutorul cărora pot fi duse la îndeplinire o parte dintre programele propuse", a precizat viceprimarul comunei Pecineaga, Georgeta Ioniţă.
În prezent, comuna Pecineaga dispune de drumuri care se întind pe o distanţă de 32 km, din care peste 16 km au fost pietruiţi sau asfaltaţi, şi de o suprafaţă totală de teren de 9.020 hectare. Din aceasta, suprafaţa agricolă este de 8.997 hectare, repartizată astfel: 8.700 ha teren arabil, 280 ha păşuni, 15 ha vii, pepiniere viticole şi livezi, păduri şi alte terenuri cu vegetaţie forestieră - 2 ha.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii