Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:15 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tandemul care va da insomnii PSD Mihai Petre - "Chiru, alternativă la Mazăre, Palaz - la Nicuşor Constantinescu"

ro

01 Mar, 2011 00:00 2538 Marime text
M_Petre_-__Mihai_Petre___.jpgSecretarul general al organizaţiei judeţene a PDL Constanţa, totodată consilier judeţean, Mihai Petre, vorbeşte în premieră despre cei trei candidaţi care se bat pentru şefia filialei şi despre tandemul care ar putea constitui o alternativă la administraţia Mazăre - Constantinescu

Alegerile interne din PDL Constanţa se apropie cu paşi repezi. S-au întâmplat evenimente deosebite în procesul de convocare a alegerilor?

Suntem la faza în care fiecare candidat îşi caută sprijin în teritoriu pentru proiectul politic cu care doreşte să conducă organizaţia judeţeană pe următorii patru ani. Astfel, fiecare dintre cei trei candidaţi, însoţiţi de o parte a echipei care-i sprijină, are diverse întâlniri cu organizaţiile locale, pentru a-i convinge pe membrii partidului din teritoriu de viabilitatea propriului proiect. Până acum, evenimente deosebite nu s-au înregistrat, în sensul că, în general, aceste întâlniri se desfăşoară într-un cadru normal, colegial, fără atacuri între contracandidaţi. Singurul lucru care poate fi descris ca o disfuncţionalitate în pregătirea alegerilor interne este neconvocarea Biroului Permanent Judeţean. Din momentul stabilirii datei alegerilor, în urmă cu trei săptămâni, Biroul Permanent Judeţean nu s-a mai întrunit şi era absolut normal să se întrunească, pentru că este vorba despre un eveniment crucial în viaţa organizaţiei, dar sper ca până la finele acestei săptămâni să avem convocat un Birou Permanent Judeţean, care să pună la punct toate chestiunile ce ţin de organizarea în bune condiţii a acestor alegeri. Sunt adeptul ideii ca Biroul Permanent să se întrunească de oricâte ori va fi nevoie, chiar şi o dată pe zi, până pe 11 martie inclusiv, astfel încât alegerile interne să se desfăşoare în condiţii de linişte.

Există posibilitatea ca lucrurile să degenereze într-un nou scandal, aşa cum s-a mai întâmplat în alte confruntări de alegeri ale PDL Constanţa?

Cu cât se amână convocarea Biroului Permanent Judeţean, cu atât există posibilitatea ca spiritele să se inflameze. Îmi place să cred că Biroul Permanent Judeţean nu a fost convocat până acum nu pentru că i-ar fi cuiva teamă, dar, dacă nu este convocat în perioada imediat următoare, atunci ne putem gândi la aşa ceva. În fond, pe 12 martie va avea loc o confruntare între colegi de partid, nu între duşmani. De aceea, pentru ca şi după 12 martie să rămânem colegi şi să strângem rândurile indiferent cine este ales preşedinte, e nevoie ca întreaga procedură de alegeri să se desfăşoare transparent. Rezultatele bune ale partidului au fost obţinute numai datorită faptului că am stat uniţi. Îmi doresc ca şi după 12 martie cuvântul de ordine care să caracterizeze partidul să fie unitate - numai aşa putem trimite administraţia Mazăre - Constantinescu acasă. Cu cât se amână însă discutarea şi stabilirea detaliilor organizatorice, cu atât se pot ridica semne de întrebare. Personal, cred că avem suficient timp până pe 12 martie ca să punem lucrurile la punct şi sper într-o convocare cât mai rapidă a Biroului Permanent Judeţean.

Pe care dintre cei trei candidaţi pentru şefia organizaţiei judeţene - Mircea Banias, Paul Brânză, Christian Gigi Chiru - îl sprijiniţi?

Eu am fost, sunt şi voi fi întotdeauna omul partidului. Viziunea mea referitoare la partid pleacă de la trei idei principale: unu - PDL nu poate, nu are voie să coabiteze vreodată politic, administrativ sau financiar cu administraţia Mazăre - Constantinescu; doi - PDL trebuie să rămână conectat la cetăţean, la omul de stradă şi, din nefericire, la acest capitol avem de recuperat; trei - partidul trebuie să-şi respecte în mod egal propriii membri de partid, indiferent de simpatiile personale ale acestora. Sunt convins că toţi candidaţii gândesc la fel, doar că, până la momentul de faţă, omul care s-a manifestat prin fapte concrete şi nu prin vorbe în ceea ce priveşte administraţia Mazăre este colegul meu Gigi Chiru, lucru care pe mine mă face să cred în proiectul lui, pentru că este un proiect care pleacă deja de la fapte. Mai mult decât atât, gura târgului - care întotdeauna are un sâmbure de adevăr - spune că e fierbere mare, în special în PSD, atunci când vine vorba de Chiru, iar dacă nu vedeam cu ochii mei un sondaj care nu a fost făcut de noi (n.r. de PDL), că în judeţul Constanţa se prefigurează două nume foarte tari de contracandidaţi pentru administraţia Mazăre - Constantinescu, poate n-aş fi crezut în acest proiect. Cele două nume sunt: Gigi Chiru, alternativă la Radu Mazăre, Claudiu Palaz, alternativă la Nicuşor Constantinescu.

"Proiectul lui Chiru, determinat să aducă schimbarea"

Dacă dăm la o parte orice fel de orgoliu politic şi dorinţă de mărire a oricărui politician, în special din PDL, şi judecăm la rece, vedem în mod clar că singurii exponenţi ai bătăliei duse în temeiul respectării legislaţiei şi nicidecum în plan personal, sunt Claudiu Palaz pentru Consiliul Judeţean şi Gigi Chiru pentru Primărie. Desigur, nu ştiu ce vor face cei doi colegi până în 2012, decizia este până la urmă la ei. De asemenea, nu ştiu cum vor evolua în sondaje, dar dacă la sfârşitul acestei săptămâni ar fi alegeri locale, pentru prima dată după foarte multă vreme, PDL ar putea să prezinte un tandem care cu certitudine ar putea produce insomnii în PSD: Chiru-Palaz. Asta o spun cu tot respectul pentru colegii mei care-şi doresc să candideze pentru aceste funcţii şi în mod evident că se şi poate întâmpla acest lucru dacă sondajele vor arăta altfel. De aceea, alegerile din 12 martie sunt vitale pentru linia politică pe care o va aborda partidul în perspectiva alegerilor locale din 2012: ne batem sau ne facem că ne batem cu administraţia Mazăre - Constantinescu. În jurul proiectului lui Gigi Chiru se strâng oameni tineri cu perspectivă, oameni care din diverse motive n-au ajuns să-şi poată proba profesionalismul - atât în structuri ale administraţiei locale, cât mai ales capacitatea şi competenţa politică -, oameni încadraţi în cele trei principii enunţate mai devreme. Întregul proiect al lui Gigi Chiru este hotărât şi determinat să aducă schimbarea în judeţul Constanţa, să întoarcă partidul către oameni şi să-l redeschidă către propriii membri.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Traian 02 Mar, 2011 08:26 Bine ar fi sa lasam orgoliile la o parte si sa-l votam pe Chiru la alegerile interne din pdl nu sa-l blamam inainte...Cu Banias s-a mers si ce am cistigat? Reportaje tv cu iz penal! Dezinteresul lui Banias fata de org. pdl care l-a sustinut se reflecta in rezultatele actuale ale acesteia. ESTE NECESARA O SCHIMBARE= ALTERNATIVA=GIGI CHIRU !
  • esti dus 01 Mar, 2011 15:33 Este chiar culmea timpeniei sa asculti acest om.Disperarea de a ocupa o functie si mai ales de a incasa ceva bani,pe care nu ii mai incaseaza de cind a avut marea sansa sa fie director 2 saptamini,il face sa debiteze asemenea ineptii.Disperatule tu chiar crezi ca tremura cineva la auzul numelui lui Chiru?Este singura persoana care te mai accepta pe linga el mai lingaule.Asta este avantjul tau.Lingi bine.
  • vadim 01 Mar, 2011 14:23 din lac in put....a
  • OSV-ist colegiu 8 01 Mar, 2011 14:09 Chirule iti urez succes si sa castigi, ne trebuie un om tanar.
  • theo 01 Mar, 2011 13:01 chiru?! este o alternativa mai rea nu cred ca se poate!
  • Bagacioasa 01 Mar, 2011 11:00 Cu grataragiul la primarie vom mai manca si noi mititei la oferta, ca pe vremuri, la 23 August si 1 Mai. Proiectul este minunat. Daca da si bere moca, il vom vota! Traiasca PSD!
  • eu 01 Mar, 2011 04:07 Da...cred ca e pt prima oara cand Mazare are un contracandidat..pina acum a castigat pt ca a alergat singur.Cred ca ,Chiru si alatui de el Palas pot face schimbarea de care are nevoie orasul.
  • Chiru=PRESEDINTE 28 Feb, 2011 23:14 Tandemul Chiru-Palaz este cel mai puternic pentru daramarea PSD-ului in Constanta. Chiru PRESEDINTELE NOSTRU AL TUTUROR OSV-istilor
  • danyel 28 Feb, 2011 23:12 Da are dreptate Mihai Petre gura ta adevar graieste.CHIRU si PALAS sunt singurii cu coloana vertebrala si cu sange in vene , care fac ceea ce spun si se lupta cu administratia locala.Speram sa castige alegerile la judet GIGI CHIRU este omul cel mai potrivit.