Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:21 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Taranistii isi stabilesc candidatul pentru Primarie

ro

01 Apr, 2004 00:00 613 Marime text

PNTCD Constanta, "calcata" de liderii de la centru

Vicepresedintii Alex Stefanescu si Dumitru Leon vor participa la Delegatia Permanenta Judeteana a PNTCD * Taranistii constanteni nu cred in sansele unui candidat propriu necunoscut, in conditiile in care PNTCD are in judet doar 8% din electorat

Dupa ce, in ultimele saptamani, activitatea Organizatiei judetene a Partidului National Taranesc Crestin si Democrat a fost marcata de lupte interne intre cele doua curente de opinie create in filiala constanteana, maine vicepresedintii de la centru Alex Stefanescu si Dumitru Leon vor veni la Constanta pentru a discuta si a lamuri problemele in cadrul Delegatiei Permanente Judetene. Cu aceasta ocazie se va desemna, probabil, si candidatul care ii va reprezenta pe taranisti la alegerile locale, respectiv pentru ocuparea postului de primar al municipiului Constanta. Afirmatia ii apartine presedintelui PNTCD Constanta, Liviu Scarlat, si a fost facuta ieri, in cadrul conferintei saptamanale de presa. In acest context, Scarlat a accentuat faptul ca partidul de guvernamant nu foloseste metode corecte in ceea ce priveste lansarea candidatilor pentru alegerile locale. In opinia lui Scarlat, lansarea candidatilor de primari si consilieri ai Partidului Social Democrat se face cu fast exagerat, cu cheltuieli exorbitante sfidand saracia, cu baloane. Cu alte cuvinte, taranistii considera ca PSD ofera acest circ in vederea inselarii sinceritatii si demnitatii umane a electoratului constantean. "Dupa ce a tinut electoratul nemancat patru ani de zile, acum le arunca ceva de mancare pentru a le insela increderea pentru o zi", a mai adaugat Liviu Scarlat. PNTCD Constanta acuza partidul de guvernamant ca nu sustine clasa de mijloc si agricultura, "mosierii rosii" aparand in sanul PSD mai mult ca oricand. Taranistii constanteni cred ca cei din PSD s-au imbogatit pe spinarea milioanelor de romani, aducandu-si aminte nostalgic de partidul stat si partidul unic. In consecinta, organizatia judeteana a PNTCD sustine initierea unui pachet de masuri pentru incurajarea dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii si stimularea clasei de mijloc.

Cele doua curente din PNTCD nu cad la pace

In ceea ce priveste lansarea candidaturii la functia de primar al municipiului Constanta a Mariei Stefan, vicepresedinte si purtator de cuvant al organizatiei judetene a taranistilor, Scarlat crede ca aceasta propunere ar fi fost o optiune viabila doar in contextul in care partidul ar fi avut in sondaje cel putin 20%, in sensul ca s-ar fi putut crea o noua personalitate cu optiuni pentru viitor. "Dar in situatia in care ne aflam noi la Constanta cu partidul, trebuie sa ne axam pe o personalitate deja cunoscuta si de notorietate", a conchis presedintele PNTCD Constanta. In acest context, Delegatia Permanenta a partidului, ce va avea loc maine, trebuie sa cumpaneasca atent si sa ia decizia finala. Scarlat a recunoscut ca la nivelul organizatiei judetene de partid au aparut mici neintelegeri si a precizat ca in teritoriu, respectiv la nivelul celor 55 de organizatii locale deja constituite, lucrurile merg foarte bine si actiunile au capatat consistenta dorita. Vicepresedintele PNTCD Constanta, Tudorel Chesoi, a pus accent pe faptul ca "secretariatul impreuna cu echipa de campanie electorala lucreaza la realizarea si definitivarea programelor electorale pentru localitatile din judet, precum si din orasele de resedinta, care sa reprezinte mesajul pe care sa-l transmita candidatii taranisti la toate functiile din administratia publica locala si judeteana".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii