Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:18 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Turul doi, o confruntare Dutu - Mazare

ro

09 Feb, 2004 00:00 705 Marime text

Cu toate ca sondajele arata altceva, democratii au prognoze optimiste

In opinia democratilor, municipiul Constanta este amanetat de un sistem mafiot * 615 democrati au votat in favoarea lui Stelian Dutu pentru a candida la functia de primar al municipiului Constanta * Democratii constanteni vor si un post de viceprimar pentru urmatorii patru ani

Consiliul de Coordonare Local al Partidului Democrat Constanta a aprobat, la sfarsitul saptamanii trecute, candidatura liderului filialei judetene, Stelian Dutu, pentru functia de primar al municipiului. In aceeasi sedinta au fost aprobate si candidaturile unui numar de 27 de candidati pe lista pentru Consiliul Local Municipal. In momentul in care a venit vremea votului listei cu cele 27 de propuneri pentru posturile de consilier local municipal, din cei 615 delegati au existat si opt voturi impotriva. Din 748 delegati nominalizati pentru intalnirea CCL au fost prezenti 615. Ordinea de zi a fost constituita din patru puncte propuse si au vizat prezentarea raportului de activitate al Biroului Permanent Municipal pentru perioada iulie 2003 - februarie 2004, desemnarea lui Stelian Dutu pentru functia de primar al municipiului Constanta, aprobarea listei de candidati pentru posturile de consilieri locali municipali, precum si completarea celor zece functii vacante din Biroul Permanent Municipal Constanta al PD. In cuvantul sau, presedintele BPL, Adrian Manole, a apreciat ca in perioada scursa de la data de 12 iulie 2003, cand a fost aleasa noua structura a BPL PD, scopul declarat de conducerea aleasa a fost acela de a se realiza cel mai bun scor electoral din cate s-au inregistrat pana acum, respectiv minimum 20% din voturile valabil exprimate in ceea ce priveste consilierii locali. Pentru a atinge acest scop liderii democrati au intreprins o serie de masuri cu caracter organizatoric.

Diversionistii lui Fratila, exclusi din partid

Statistica prezentata de democrati arata ca numarul de membri era in iulie de aproape 1000, iar acum a depasit 3800 de membri doar in organizatia municipala a PD Constanta. O alta masura intreprinsa a fost cea legata de impartirea municipiului Constanta in 18 cartiere pe doua criterii, si anume sa se atinga o medie de zece organizatii de sectii de votare pentru fiecare cartier, precum si respectarea unui criteriu al teritorialitatii. Conform celor declarate de Manole, s-au constituit organizatii pe sectii de votare si s-au ales presedinti in cele 186 de sectii de votare in proportie de 75%. Din considerente procedurale, in celelalte sectii de votare se vor finaliza in perioada urmatoare aceste alegeri. Adrian Manole a amintit si despre sanctionarea celor 17 persoane care aveau functii de conducere in organizatia democrata, precum si sanctionarea prin excludere a unui numar de 68 de membri, in urma actiunilor regizate de fostul vicepresedinte Constantin Fratila. PD vizeaza, in primul rand, castigarea postului de primar si aproximativ 20% din votul electoratului constantean pentru a fi posibila castigarea unui minim numar de sase consilieri locali municipali.

Dictatura si coruptia PSD

Dutu a declarat in fata celor 615 de membri ai CCL, prezenti la Casa de Cultura, ca municipiul Constanta trebuie redat constantenilor pentru ca in prezent este amanetat de partidul de guvernamant prin "dictatura si coruptie". "Nu de mult, la o reuniune nationala a partidului, cineva compara manifestarea structurii PSD de la Constanta cu sindromul SARS pentru ca el aici, la Constanta, a viciat constiinte, a afectat stari de spirit, a facut sa ne fie teama sa ne mai respectam si sa mai vorbim si a determinat ca multor oameni sa le fie frica sa isi mai dezvolte afaceri", a mai adaugat Stelian Dutu. Presedintelui Consiliului Judetean nu i se pare normala atitudinea unor oameni politici constanteni care in acesti ultimi ani au fost intr-o relatie recunoscuta si oficializata in Constanta, au mers si s-au pupat pe strada si acum candideaza unii impotriva altora. Dutu a avertizat ca la Constanta exista o structura mafiota, cu tentacule si ramificatii pana la cel mai inalt nivel, iar complicitatea la furtul din banul public i-a adunat pe multi in aceeasi structura. Vorbind despre situatia PD, liderul democrat a recunoscut ca partidul pe care il conduce la Constanta a avut, in tara si in judet, cateva crize care i-au marcat evolutia in optiunile electoratului. Acest lucru a condus ca, in acest an electoral, partidul sa aiba un procent modest, dar care este totusi mai mare decat scorul electoral pe care l-a obtinut partidul la alegerile parlamentare din 2000. Cu toate acestea, scorul electoral este cu mult mai scazut decat ar putea si trebuie sa obtina partidul. Dutu este presedintele Consiliului Judetean Constanta de opt ani si este principalul adversar al actualului primar Radu Mazare. El crede ca va ajunge in turul doi, unde il va avea drept contracandidat pe actualul primar al Constantei, Radu Mazare. In timp ce in sala se dezbateau propunerile pentru cei care voiau sa ocupe locurile vacante din Biroul Permanent Local, presedintele Stelian Dutu a sustinut o conferinta de presa. Cu doua exceptii, pe lista cu propunerile pentru Consiliul Local Municipal, din partea PD, se afla numai oameni noi. Cei doi sunt Constantin Chirila, actual consilier judetean, cunoscut ca unul dintre oamenii de incredere ai lui Stelian Dutu si Dan Moisoiu.

20.000 de dolari pentru campania lui Stelian Dutu

Stelian Dutu a apreciat ca pentru campania sa electorala va cheltui, cu sprijinul sustinatorilor, in jur de 15.000-20.000 de dolari, iar candidatii pentru Consiliul Local vor avea nevoie de cate 3000 de dolari. Dutu va candida si pentru Consiliul Judetean Constanta. "Listele nu sunt insa batute in cuie", a precizat Dutu, aratand ca ele pot fi modificate in functie de sustinerea umana si materiala a fiecaruia. Intrebat daca va primi in filiala gruparea actualului presedinte al Organizatiei municipale a PSD Constanta, Gheorghe Dontu, in situatia in care gruparea va fi exclusa din partid, Stelian Dutu a declarat ca in PD portile sunt deschise pentru orice persoana sau grup de oameni care au credibilitate, un suport uman semnificativ si au o experienta politica ce poate fi valorificata in folosul municipiului Constanta. In functie de rezultatele obtinute, Constantin Chirila intra in discutie pentru functia de viceprimar din partea PD, iar Mihai Petre este una dintre variantele pentru o functie de conducere in judetul Constanta daca Alianta PD-PNL va castiga.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii