Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:03 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tusac are locuinte pentru tineri, mai putin consiliu sa le repartizeze

ro

31 Oct, 2009 01:20 1659 Marime text
locuintele_ieftine1.jpgDacă ţin cont că nu există un Consiliu Local care să le asigure repartiţia viitoarelor locuinţe ce se vor construi la Mangalia, tinerii din localitate par să aibă numai motive de „bucurie", cel puţin aşa îi asigură edilul Mihai Claudiu Tusac.

În urmă cu un an, pe când consiliul era unul funcţional, consilierii au aprobat, în unanimitate, construcţia „celebrelor" locuinţe ieftine model Mihai Claudiu Tusac. Deşi părea că a fost abandonat, iată că Tusac spune că „proiectul este în stadiul de obţinere a avizelor PUZ, s-au făcut ridicările topografice, studiul geotehnic, studiul de rezistenţă şi s-a terminat proiectul de arhitectură. Primăria Municipiului Mangalia a suportat costurile de proiectare, iar costul lucrărilor de construcţii pentru realizarea ansamblului de blocuri va fi finanţat în regie proprie de constructorii/antreprenorii câştigatori ai procedurilor de selecţie organizate de primărie".

O altă „sursă" de locuinţe pentru tinerii din Mangalia o constituie blocurile ANL: 96 de apartamente, dintre care 80 în regim de închiriere şi 16 prin credit ipotecar. Din păcate, nici aceste imobile nu vor putea fi „populate" cu tinerii aflaţi în aşteptarea unei locuinţe, până la o primă întrunire a Consiliului Local. În fine, deşi finalizate în urmă cu aproape doi ani, nouă apartamente, construite în regim duplex, aşteaptă acelaşi consiliu pentru a putea fi repartizate cazurilor sociale.

Primăria Mangalia afirmă că are înregistrate, la ora actuală, circa 800 de cereri, din care aproximativ 200 sunt pentru locuinţe sociale şi 600 pentru cele în sistem ANL.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • locuitor mangalia 12 Nov, 2009 15:03 haideti domnilor ca asteapta bietii oamenii casele astea mai ceva ca pe timpul lui ceausescu ce naiba dureaza atat ?consilieri dati mai repede case la tineri ca stau si ei pe unde apuca .si primarul cat sa se mai roage de voi?
  • surmelis argentina pusa 01 Nov, 2009 10:57 Decat un Consiliu Local plin de cretini,cum este cazul orasului Harsova de Constanta ,mai bine lipsa pana la gasirea unora care nu sunt certati cu LEGEA, MUNCA SI BUNUL SIMT.