Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:31 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tusac doreste modificarea "modificarii" comisiilor de specialitate intr-o sedinta de urgenta

ro

03 Nov, 2008 00:00 547 Marime text

A inceput campania electorala, poate incepe si "distractia" de rigoare... Cu siguranta, asta isi spun politicienii din tara si, tocmai de aceea, si cei de la Mangalia. Reprezentantii cei mai de frunte ai acestora, consilierii locali, sunt invitati astazi, de catre Mihai Tusac, la o sedinta extraordinara, ce va avea loc de la ora 16.30, in sala primariei.

Ce lucruri grabnice sunt pe ordinea de zi, ce nu sufera amanare? Trei dintre acestea fac referire la "oful" pesedistilor din Consiliul Local Mangalia. Astfel, astazi se va decide daca va avea loc "modificarea modificarii" comisiilor de specialitate, revocarea hotararii consilierilor "anti-Tusac" (PNL, PD-L, PRM si PC), privind delegarea de reprezentanti in cadrul comisiilor de examinare si al comisiilor de solutionare a contestatiilor pentru toate concursurile de angajari ale functionarilor publici si personalului angajat contractual in cadrul primariei, cat si in cadrul institutiilor si serviciilor publice subordonate Consiliului Local si revocarea deciziei acelorasi consilieri privind delegarea unui numar de trei reprezentanti ce fac parte din toate comisiile ce organizeaza si deruleaza procedurile de achizitie publica in cadrul Primariei Mangalia, a institutiilor si serviciilor subordonate consiliului. Cele trei decizii anterioare au fost notificate de prefectul Danut Culetu, care, pana la aceasta ora, nu le-a contestat in contencios administrativ. Tocmai de aceea, pana la solutionarea definitiva a hotararilor, decizia consilierilor din partidele mai sus mentionate, luata acum cateva saptamani, ramane valabila. Probabil ca, initiatorul proiectelor - nimeni altul decat primarul Mihai Tusac - a decis ca este grabnica revocarea hotararii celor 12 consilieri, desi se pare ca nu este tocmai legala "prezenta" cate unui pesedist in nu mai putin de... trei comisii de specialitate! Iar asta in timp ce absolut toti ceilalti consilieri (cu exceptia celor din FD, care se simt bine avand mai putin de lucru in slujba cetatenilor) fac parte dintr-o singura comisie. Trebuie mentionat si faptul ca presedintii celor cinci comisii sunt exclusiv de la PSD.

In plina campanie, bugetul local este "lovit" cu gratuitati si ajutoare de urgenta

Ce mai considera initiatorul sedintei drept "extrema urgenta" pentru soarta urbei? Rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli, acordarea de gratuitati la transportul urban, acordarea unor ajutoare de urgenta pentru pensionari. Toate acestea, "intamplator", in plina campanie electorala... Primarul Tusac doreste, de asemenea, urgentarea participarii municipiului Mangalia, ca membru fondator, la infiintarea Asociatiei de Turism "Sudul Litoralului", desemnarea unui reprezentant in Adunarea Generala a Asociatilor in cadrul SC RAJA SA Constanta, participarea Consiliului Local Mangalia in cadrul Asociatiei de dezvoltare intercomunitara de utilitati publice pentru serviciul de alimentare cu apa si de canalizare ,,APA - CANAL CONSTANTA" si participarea in cadrul Asociatiei de dezvoltare intercomunitara "Dobrogea". Se anunta o sedinta destul de apriga, cel putin in privinta declaratiilor politice. Mai mult, desi se doreste urgentarea unor proiecte ce vor fi caracterizate de opozitia din consiliu avand un caracter populist (gratuitati la transportul urban, ajutoare de urgenta etc, care ar fi putut, la fel de bine, sa fie acordate imediat in momentul "inscaunarii" noii conduceri a primariei si nu in plina campanie electorala), in convocatorul sedintei extraordinare nu se pomeneste absolut nimic despre... un nou viceprimar! Si asta in conditiile in care Viorel Oleniuc a parasit fotoliul de viceprimar de o luna de zile...

Scris de: {autor}M.D.M.{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii