Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:19 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tusac si consilierii se acuza reciproc de frigul din case

ro

07 Nov, 2009 01:19 1461 Marime text
poza_ptr_caldurica.jpgFurnizarea agentului termic în municipiul Mangalia a devenit motiv de dispută între primarul Mihai Claudiu Tusac şi consilierii locali. În acest moment, mangalioţii înregistrează datorii de un milion de lei (circa 350.000 USD), în timp ce Primăria Mangalia, în urma neplăţii subvenţiei la căldură către furnizorul de energie, Rominservices Therm SA, are un debit ce se ridică în acest moment la circa 8,2 milioane lei (2,8 milioane USD), sumă pe care Rominservices Therm o datorează, la rândul său, furnizorului de combustibil. De aceea se pare că o discuţie între firma furnizoare de agent termic şi primărie a fost mai mult decât necesară.

Într-un comunicat de presă remis de Biroul Mass-Media din cadrul primăriei se afirmă că „primarul Mihai Claudiu Tusac s-a văzut nevoit să convoace o întâlnire la care au participat reprezentanţii conducerii SC Rominservice Therm SA, preşedinţii de asociaţii cu datorii mari către societate şi reprezentanţii Federaţiei Asociaţiei de Proprietari. Primarul Mihai Claudiu Tusac speră ca, în perioada imediat următoare (5 - 10 zile), restanţierii să ajungă la un plafon de datorii acceptabil pentru Rominservice, astfel ca situaţia să se redreseze şi cetăţenii să se bucure de condiţii normale de trai".

În timp ce primăria ne spune ce se va întâmpla cu asociaţiile de proprietari - clar este că debitorii mari, cu datorii de mii de lei la întreţinere, vor suporta rigorile legii, după cum ne asigură edilii locali -, consilierii opozanţi lui Mihai Claudiu Tusac spun că vinovat de situaţia creată ar fi, totuşi, acesta din urmă.

Este dat astfel exemplul unor familii de tineri căsătoriţi, chiriaşi ai primăriei, care, se spune într-un comunicat al consilierilor PD-L, „din cauză că Primăria Municipiului Mangalia a întârziat cu mai bine de jumătate de an prelungirea contractelor de închiriere, câteva sute de familii care locuiesc la blocurile cu apartamente destinate tinerilor căsătoriţi, din cartierele Oituz şi M.I. Dobrogeanu, nu vor putea beneficia la timp de subvenţia la apă caldă şi căldură. Mai mult, acestor familii li se adaugă alte 20 de asociaţii de proprietari din localitate, care nu au în prezent apă caldă şi căldură din cauza faptului că, toată vara, în loc să se preocupe de soarta cetăţenilor, Mihai Tusac nu a avut timp decât de petreceri pe bani publici, în timp ce primăria a acumulat 100 de miliarde de lei datorii la agentul termic".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii