Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:26 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tusac spune ca nu a descoperit nicio ilegalitate Curtea de Conturi

ro

09 Nov, 2009 03:21 1244 Marime text

claudiu_tusac.jpgPrimarul Mangaliei, Mihai Claudiu Tusac, spune că unul dintre controalele care i-au călcat, recent, pragul instituţiei nu a descoperit nimic ilegal. În perioada 17.08 - 29.10.2009, documentele instituţiei au fost controlate de o comisie trimisă de Curtea de Conturi. „Raportul acesteia arată că nu s-a găsit nicio ilegalitate în documente, nicio greşeală din punct de vedere economic şi în special în ceea ce priveşte cheltuirea banului public. Şi asta, cu atât mai mult cu cât este vorba despre o comisie trimisă în control de fostul guvern PD-L, Boc 2", se arată într-un comunicat de presă al primăriei.

Mai mult, spune materialul de presă, la nivelul municipiului Mangalia s-a efectuat inventarierea patrimoniului, acţiune care trebuie realizată anual, conform Legii 82/1991 (art.7, alineat 1), dar care nu s-a mai făcut efectiv, pe teren, din anul 2002, ci doar se transcria de la an la an. În urma realizării inventarului patrimoniului s-au descoperit terenuri, imobile şi alte bunuri care nu erau trecute în niciun document oficial. Ca urmare, primarul Mihai Claudiu Tusac a luat iniţiativa de a forma o comisie specială pentru a reconstitui natura sau spaţiul acestor bunuri. Un astfel de exemplu îl reprezintă un teren de 8.000 mp, situat în staţiunea Neptun, fără nicio indicaţie în inventarele mai vechi de anul 2002.

O altă „problemă" avută în studiu de reprezentanţii Curţii de Conturi a fost constituită din sporurile şi alte drepturi salariale câştigate de angajaţii primăriei prin hotărâri judecătoreşti, deci prin respectarea legilor în vigoare şi prin negocierile purtate între administraţia locală şi sindicate.

„Concluziile controlului efectuat şi de Curtea de Conturi confirmă faptul că în Primăria Municipiului Mangalia se lucrează legal, cetăţenii pot apela oricând, cu încredere, şi vor fi informaţi cu privire la orice activitate desfăşurată de administraţia locală", conchide comunicatul primăriei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii