Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:34 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USL se clatină din temelii înainte de a se consolida Viceprimarul PNL al Mangaliei şi-a dat demisia

ro

21 Jun, 2011 02:49 1353 Marime text
mangalia_tusac_sorin.jpgDupă scandalul de duminică din cadrul Consiliului Local Mangalia, produs pe fondul neînţelegerilor cauzate de nevalidarea unui consilier liberal, şeful organizaţiei PNL din localitate şi viceprimarul oraşului, Sorin Andrei, şi-a depus demisia din funcţie

Cererea prin care şi-a anunţat demisia a fost înregistrată ieri, la ora 11.10, la registratura primăriei, după cum a declarat fostul viceprimar.

Scandalul de la nivel administrativ din Mangalia este departe de a se termina. Duminică, la şedinţa convocată de primarul Claudiu Tusac, a avut loc o nouă etapă a scandalului interminabil dintre consilierii de coloraturi politice. Dacă iniţial se credea că liberalii şi social-democraţii de la Mangalia au ajuns la un consens în ceea ce priveşte activitatea politică din sudul litoralului, acest lucru a fost doar o aparenţă. În ciuda faptului că membrii Uniunii Social Liberale şi-ar fi dat în prealabil, sâmbătă, acordul în ceea ce priveşte votul pe care urmau să-l dea duminică asupra proiectelor de Consiliu Local, se pare că acest lucru nu a fost respectat în cea mai mare parte. Primele proiecte aflate pe ordinea de zi vizau încetarea mandatului de consilier local al lui Viorel Oleniuc ca urmare a retragerii sprijinului politic al acestuia şi vacantarea postului, iar altul privea validarea celui care îl va înlocui, Sorin Mihai. Problemele au apărut când s-a trecut la verificarea datelor despre cel care urma să ajungă consilier al PNL. Când s-a ajuns la validarea reprezentantului liberal, preşedintele Comisiei de Validare, în persoana viceprimarului, a constatat că aleşii locali ai PSD au părăsit sala, proiectul privind validarea consilierului nemaifiind luat în discuţie. „La ultima şedinţă ordinară a CLM am rămas neplăcut surprins să constat că ceilalţi colegi din comisie nu mai erau în sală. S-a format o nouă comisie de validare, moment în care consilierii PSD au părăsit sala şi nu a mai existat cvorum, şedinţa CLM fiind declarată închisă. De aceea, din respect pentru cetăţenii municipiului Mangalia, pentru membrii şi simpatizanţii PNL, ca un semnal de alarmă, ca o acţiune preventivă pentru o bună funcţionare a USL, nu am cum să trec peste acest aspect, îmi dau demisia din funcţia de viceprimar al municipiului Mangalia. Gestul meu e unul de pretenţii, USL trebuie să funcţioneze în parametrii stabiliţi", a declarat Sorin Andrei, precizând că nu este el în măsură să propună sancţiuni pentru cei care au sărit calul în această situaţie.

Manea: „Tusac este motivul neînţelegerilor"

Dacă până acum a crezut că Oleniuc, cel pe care l-au exclus din partid, este capul răutăţilor la Mangalia şi motivul pentru care USL-ul nu poate funcţiona, acum, Victor Manea, vicepreşedintele Biroului Judeţean al PNL, spune că este convins că Tusac este motivul neînţelegerilor. Se pare că Manea s-a străduit cât a putut de mult să evite o astfel de declaraţie, însă, în contextul de faţă, nemulţumirile au ieşit la iveală. „PNL va merge la Mangalia cu propriul candidat la primărie la alegerile de anul viitor. Gestul lui Sorin Andrei este unul al unui politician care nu se agaţă de o funcţie. Un gest firesc, de a înlocui un consilier, nu a fost dus la capăt. Sunt convins că Tusac le-a spus consilierilor să plece", a spus Manea.

Fostul viceprimar a spus că există un proces verbal al şedinţei USL de sâmbătă, în care se poate vedea clar că Sorin Mihai, cel pregătit pentru locul de consilier local, a fost votat în unanimitate. „Primarul a vrut să rămână PNL cu un consilier mai puţin", a mai adăugat Manea.

De cealaltă parte, primarul Tusac transmite duminică un comunicat de presă cu punctul său de vedere despre şedinţa CLM, prin care spune că va face o şedinţă de consiliu specială în această săptămână, pentru a valida consilierul liberal. Numai că acum va trebui să se ocupe şi se problema alegerii unui nou viceprimar... asta în cazul în care Sorin Andrei nu se va răzgândi, lucru care nu ar uimi deloc, dar fiind că nici nu a negat o astfel de decizie la momentul când a fost întrebat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii