Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:25 26 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USR Constanța a lansat petiția și spune NU taxelor impuse de primarul Chițac! Unde poți semna

ro

26 Aug, 2024 12:14 345 Marime text

USR Constanța a lansat o petiție prin care invită constănțenii să spună NU taxelor anunțate pentru 2025!
 

În prezent, pe site-ul Primăriei Constanța este pus în consultare publică un proiect de hotărâre ce prevede majorarea și introducerea de noi taxe în 2025.

Iată câteva dintre acestea:


USR Constanța a lansat o petiție prin care invită constănțenii să spună NU taxelor anunțate pentru 2025!

În prezent, pe site-ul Primăriei Constanța este pus în consultare publică un proiect de hotărâre ce prevede majorarea și introducerea de noi taxe în 2025.

Iată câteva dintre acestea:

𝐓𝐚𝐱𝐚 𝐝𝐞 𝐬𝐚𝐥𝐮𝐛𝐫𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐯𝐚 𝐟𝐢 𝐝𝐞 𝐭𝐫𝐞𝐢 𝐨𝐫𝐢 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐚𝐫𝐞 – suma pe care o plătești lunar pentru salubrizare va crește de la 8 lei pe lună, cât este în prezent, la 20 de lei de persoană. Astfel, o familie de patru persoane va putea ajunge să plătească 80 de lei în fiecare lună ca taxă de gunoi.

𝐓𝐚𝐱ă 𝐞𝐱𝐨𝐫𝐛𝐢𝐭𝐚𝐧𝐭ă 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐫𝐞𝐳𝐞𝐫𝐯𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐮𝐧𝐮𝐢 𝐥𝐨𝐜 𝐝𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐜𝐚𝐫𝐞
- de la 255 de lei pe an, cât achiți acum pentru un loc de parcare rezervat în cartierul tău, va trebui să plătești 600 de lei. De asemenea, și taxa pentru persoanele juridice se majorează de la 1.146 de lei pe an, la 1.265 de lei.


𝐓𝐚𝐱ă 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜ă 𝐚𝐢 𝐦𝐚𝐬̦𝐢𝐧ă - pe lângă tarifele pentru parcare practicate deja în unele zone ale orașului (excepție făcând doar Zona 2) și toate impozitele existente, dacă deții unul sau mai multe autoturisme înmatriculate pe raza municipiului vei plăti în plus 200 de lei pe an pentru fiecare.

𝐓𝐚𝐱ă 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐦𝐚𝐬̦𝐢𝐧𝐢𝐥𝐞 𝐧𝐞î𝐧𝐦𝐚𝐭𝐫𝐢𝐜𝐮𝐥𝐚𝐭𝐞 î𝐧 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭̦𝐚 - noua taxă va fi de 5 lei pe zi sau 25 de lei pe lună pentru autoturismele care nu sunt înmatriculate pe raza municipiului, fiind afectate în principal toate societățile comerciale ce dețin autoturisme achiziționate în leasing.

𝐓𝐚𝐱ă 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐫𝐞𝐜𝐥𝐚𝐦ă 𝐬̦𝐢 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 – o altă majorare ce te va afecta dacă ai o afacere în Constanța. Pentru un afișaj publicitar vei plăti 49 de lei pe an pe metru pătrat, iar pentru panourile publicitare taxa se majorează la 36 de lei pe an pe metru pătrat.

𝐓𝐚𝐱ă 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐨𝐧𝐜𝐞𝐬𝐢𝐨𝐧𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐮𝐧𝐮𝐢 𝐥𝐨𝐜 𝐝𝐞 𝐯𝐞𝐜𝐢 – deși taxa de întreținere a unui loc de veci rămâne la 15 lei pe an, prețul de concesionare va fi mărit de la 46 de lei pe metru pătrat, la 51 de lei.

Consilierii USR Constanța vor prezenta aceste semnături în prima ședință de Consiliu Local după ce proiectul va fi scos din consultare publică.
 

Petiția online poate fi semnată AICI
 


Astăzi este ultima zi în care se pot trimite recomandări referitoare la proiectul taxelor și impozitelor locale

 
Totodată, Asociația Civică Tomis Așa Cum Trebuie - TACT, în baza art. 7, alin (9) din Legea 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, în termenul stipulat de anunțul aferent din secțiunea Transparență Decizională de pe site-ul Primăriei a
solicitat ORGANIZAREA unei DEZBATERI PUBLICE pentru urmatoarele doua PROIECTE DE HOTARARE:
 
1. Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de instituire și administrare a taxei de salubrizare, precum și stabilirea taxei de salubrizare pentru utilizatorii serviciului de salubrizare (data publicării 12.08.2024)
 
2. Proiect de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor la nivelul municipiului Constanța în anul 2025 (data publicării 12.08.2024)
Avand in vedere caracterul strans legat al acestor proiecte, am solicitat organizarea unei singure dezbateri in care sa fie discutate ambele acte, sau doua dezbateri la ore succesive, in aceeasi zi.
 
Vă reamintim ca astăzi este ultima zi în care se pot trimite recomandări referitoare la proiectele de HCL.



Citește și: 

O nouă ședință CLM. Primăria vrea să contracteze un nou credit pentru investiții de aproape 270 de milioane de lei
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii