Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:14 22 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USR Constanța „Marcel Ciolacu mai pregătește o lovitură pentru urmașii persoanelor deportate și persecutate pe motive etnice“

ro

22 Aug, 2024 14:10 315 Marime text
Sursa foto: Facebook/USR ConstanțaMarcel Ciolacu mai pregătește o lovitură pentru urmașii persoanelor deportate și persecutate pe motive etnice, conform USR Constanța. Liderul USR Constanța, deputatul Stelian Ion a precizat că Guvernul nu vrea să aplice legea și să le acorde indemnizațiile lunare.

Președintele USR Constanța menționează că Ministerul Finanțelor exclude alocarea sumelor necesare la rectificarea bugetară, pe motivul absurd că nu ar exista baza legală pentru această cheltuială. 

Legea care prevede acordarea acestor indemnizații a fost aprobată în 2021 și de trei ani, guvernele PSD și PNL refuză să o aplice. De trei ani, guvernul adaugă încă o suferință urmașilor și familiilor celor care au îndurat deja prea multe suferințe.

Așa vor PSD și PNL, să își mai bată o dată joc de acești oameni! Să încerci să faci economii la buget pe seama unor persoane care își duc dramele familiale cu greu și prin încălcarea unei legi în vigoare deja de trei ani este o cruzime. I-am cerut lui Ciolacu de fiecare dată când pregătea bugetul și rectificarea bugetară să aplice legea nr. 154/2021, așa cum i-am cerut și lui Ciucă, fostul premier. M-am adresat Avocatului Poporului și CNCD, am dat o mână de ajutor la constituirea asociației care să lupte pentru drepturile legale ale acestor oameni. În cel mai recent demers pe această temă, colegul meu, senatorul Remus Negoi, a depus un amendament la Senat care prevede ca legea să intre în vigoare de la 1 octombrie 2024, pentru toți beneficiarii.
Astăzi vedem cum zidul de dispreț pe care Ciolacu și Ciucă l-au pus între Guvern și copiii celor strămutați, deportați sau expulzați sau urmașii celor care și-au pierdut viața în trenul morții este tot mai gros și mai înalt. Din vârful lui, Ciolacu transmite înregistrări video către popor prin care își anunță candidatura la Președinție. Cere voturi ca să continue să încalce legile - a precizat Stelian Ion, deputat USR Constanța. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii