Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:16 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USR Constanța - „Primarul Chițac vrea să dubleze datoria Constanței“

ro

25 Aug, 2024 14:59 232 Marime text
Sursa foto. USR ConstanțaConsiliul Local al Municipiului Constanța este convocat în ședință oridnară la data de 29 august 2024. Pe ordinea de zi se află și proiectul de hotărâre nr. 369/2024 privind aprobarea contractării unei finanţări     rambursabile interne/externe ȋn valoare de maximum 269.827.057, 83 lei. 

Reprezentanții USR Constanța precizează că în acest mod primarul Chițac vrea să dubleze datoria Constanței.

Aceștia au menționat că la cele 50 de milioane de euro împrumutate anul trecut, primarul PNL va mai adăuga alte 54 de milioane de euro - un nou împrumut pe care îl va propune la vot în Consiliul Local.

"În campania electorală, primarul promitea că va curge lapte și miere la Constanța. La foarte scurt timp după realegerea în funcție, vedem dezastrul în care ne-a vârât: cheltuielile nesăbuite făcute în pre-campanie și în campanie pe tot felul de spectacole, lucrări de mântuială, milioanele de euro date pe luminițele de Crăciun (cele mai scumpe din țară), pe servicii supraevaluate (vezi serviciile de cadastru), pe lucrări făcute fără cap, cu asfalt turnat și apoi răscolit și iar turnat, toate astea ne-au adus la sapă de lemn.
Acum, după ce a tocat banii constănțenilor într-o campanie deșănțată, nu-i mai ajung pentru investiții.
Și atunci apare întrebarea legitimă: este Vergil Chițac un bun gospodar? Pentru asta l-au votat constănțenii? Ar fi interesant de aflat care este părerea celor care i-au dat votul despre creșterea exorbitantă de taxe pe care a propus-o de curând și despre acest nou împrumut." - a precizat Stelian Ion, președinte USR Constanța. 

„Cu acest nou împrumut, datoria Constanței va ajunge la peste 100 de milioane de euro. Constănțenii au început deja să plătească pentru incompetența primarului Chițac și pentru deciziile dezastruoase pe care le-a luat.
După ce a oprit finanțările pentru cultură, cele pentru achiziționarea rechizitelor pentru preșcolari și școlari, după ce a redus numărul curselor de autobuz în mijlocul sezonului estival și a propus un proiect prin care vrea să crească taxele pentru cetățeni, Chițac ne anunță că avem nevoie de un nou împrumut, deși zilele trecute eram asigurați că Primăria Constanța nu este în faliment.
Pe lista de investiții pentru împrumut apare și noul CET, deși acesta s-a aflat și pe lista pentru împrumutul făcut în anul trecut, cel de peste 250 de milioane de lei. Exact cum spuneam și atunci, banii proveniți din aceste împrumuturi nu sunt cheltuiți conform destinației, iar cei nevoiți să suporte consecințele sunt constănțenii.“ - a menționat Florin Cocargeanu, liderul grupului de consilieri USR

Citește și: 

O nouă ședință CLM. Primăria vrea să contracteze un nou credit pentru investiții de aproape 270 de milioane de lei

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii