USR și PLUS și-au desemnat parlamentarii. ”Un caz Presadă” și la Constanța? Senatoarea Dinu, în coada listei
USR și PLUS și-au desemnat parlamentarii. ”Un caz Presadă” și la Constanța? Senatoarea Dinu, în coada
12 Oct, 2020 00:00
ZIUA de Constanta
4835
Marime text
Senatorul Florina Presadă, unul dintre cei mai activi parlamentari USR la nivel național, rămâne în afara parlamentului după alegerile din 6 decembrie, ocupând abia locul 6 pe listele de la București.
În ciuda protestelor unor membri și simpatizanți USR, președintele Barna a rămas neînduplecat.
“Timp de aproape 4 ani am arătat ce înseamnă să iubești România cu ochii deschiși din Senat. 633 de intervenții în plenul Senatului, sute de amendamente, interpelări, întrebări, cereri de informații de interes public și inițiative legislative, la care se adaugă solicitări pentru reexaminare și sesizări la CCR. Prima pe județ, a doua pe țară, a șasea pe listă!”, a scris Presadă pe pagina sa de socializare.
Pentru ZIUA de Constanța, senatoarea Presadă a spus că „este trist că au fost recompensați cei care au muncit pentru liderii de partid și au arătat că sunt loiali unei conduceri și nu s-a ținut cont de meritocrație”.
Florina Presadă nu cunoștea situația de la Constanța, însă a admis că la baza nominalizării viitorilor candidați au fost delegații desemnați de conducerile filialelor.
În acest weekend, USR Constanța şi-a definitivat listele pentru Parlamentul României.
Pentru că USR are un protocol cu cei de la PLUS, formațiunile vor merge pe liste comune.
Astfel, la Camera Deputaţilor, ordinea candidaţilor USR-PLUS este:
- Stelian Ion (USR)
- 2. Cristina Rizea (PLUS)
4. George Gima (USR)
5. Cristian Florin Stoian (PLUS)
6. Valentin Jalbă (USR)
7. Iulian Călin (PLUS)
8. Constantin Mihai (USR)
9. Dumitru Paris (USR)
10. Mircea Fustaşu (USR)
11. Alexandru Bunghez (USR)
La Senat:
1. Remus Negoi (USR)
2. Sorin Andrei (PLUS)
3. Florin Timofte (USR)
4. Doina Moțiu (PLUS)
5. Ramona Dinu (USR)
USR Constanța are în acest mandat doi parlamentari, pe Stelian Ion la Camera Deputaților și pe Ramona Dinu la Senat.
Dacă Ion a fost desemnat să ocupe prima poziție și să continue în calitate de deputat încă patru ani, Dinu se află pe un loc neeligibil.
Ramona Dinu a refuzat să comenteze rezultatul alegerilor interne. A spus doar că și-a dat seama că va pierde din momentul în care a văzut lista de delegați.
Sigur, mandatul Ramonei Dinu nu are anvergura celui al deputatului Stelian Ion, însă, senatoarea, bolnavă fiind, de cancer, a reușit totuși să-și continue activitatea și să fie prezent fizic, în plen, la votul unei moțiuni importante pentru opoziția din România.
În câteva date, activitatea Ramonei Dinu, membru în Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital și vicepreședinte al Comisiei pentru dezvoltare și strategie economică (n.r. 2016-2018) din Senat, arată astfel: co-semnatar/inițiator inițiative legislative – 85, 71 de amendamente depuse la acte normative adoptate în Senat, declarații politice – 17, întrebări – 75, interpelări – 56, interpelări adresate primului ministru – 17, luări de cuvânt în plen - 150, moțiuni – 9 și 33 de adrese pe Legea 544 către autorități publice locale și instituții publice.
Precizăm că primul loc pe lista de la Senat a revenit președintelui organizației județene, Remus Negoi, care s-a clasat pe locul al treilea la alegerile locale, unde a candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii