Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:12 14 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USR susține că primarul Chițac a găsit „soluția“ pentru gaura făcută în bugetul Primăriei TAXE mai MARI și mai MULTE pentru constănțeni!

ro

13 Aug, 2024 12:53 878 Marime text
„Viața constănțenilor devine mai scumpă, pentru că așa vrea primarul Vergil Chițac! Pentru a acoperi risipa de bani publici pe care a făcut-o atât în campania electorală, cât și în decursul a celor 4 ani de mandat - unde vorbim despre sute de milioane de euro - în 2025, Chițac le pregătește constănțenilor o avalanșă de noi taxe și majorări nejustificate și revoltător de mari.
Primarul PNL vrea să bage adânc mâna în buzunarele constănțenilor la capitolul salubrizare, unde taxa va crește de la 8 la 20 de lei pe lună de persoană. Orașul este murdar, ghenele de gunoi și străzile sunt nespălate, iar Chițac nu spune care sunt serviciile suplimentare de care vom beneficia în schimbul acestor bani, transmite USR Constanța ca reacție la propunerile de taxe și impozite pentru 2025, lansate în consultare publică de către Primăria Constanța.


Taxa pentru rezervarea unui loc de parcare va fi majorată de la 255 la 600 de lei pe an.

Asta în condițiile în care Primăria nu a început construirea niciunei parcări subterane sau supraetajate, iar scopul declarat al primarului de a elibera domeniul public de mașini nu va putea fi atins.


Astfel, primarul Chițac vrea să introducă și o taxă de ocupare a domeniului public de 200 de lei pe an. Doar că pentru constănțeni va mai ieftin să lase mașina pe trotuare decât în parcarea de lângă bloc, ceea ce arată modul absolut aberant în care au fost gândite aceste taxe.  
 
La acestea va mai fi adăugată o altă taxă de ocupare a domeniului public pentru autoturismele care nu sunt înregistrate în municipiul Constanța, în valoare de 5 lei pe zi sau 25 lei pe lună. Propunerea va lovi inclusiv în firmele își desfășoară activitatea în Constanța, plătesc impozite și taxe în Constanța, dar au mașini înmatriculate în orașul unde este sediul social la firmei.

Este important de subliniat că, pe lângă aceste majorări și noi taxe aduse de Chițac, toate impozitele locale pe care constănțenii le plătesc deja vor fi majorate conform inflației, cu 10%.

Stelian Ion, președinte al filialei județene a USR Constanța transmite că:

Ne aflăm în mijlocul unui dezastru administrativ de proporții, orchestrat de o persoană care nici măcar nu locuiește în acest oraș. Un dezastru pe care Vergil Chițac vrea să-l peticească pe spinarea constănțenilor.
În repetate rânduri, am dat numeroase semnale de alarmă cu privire la milioanele de euro pe care primarul Chițac le-a aruncat pe bâlciuri electorale fără precedent, pe luminițe de sărbători foarte scumpe, pe ceasuri stradale inutile și pe lucrări de mântuială. Primăria e acum în pragul falimentului, orașul nostru arată rău, iar constănțenii plătesc printre cele mai mari taxe și impozite din țară. Pentru Chițac nu contează. Trebuie să plătiți mai mult!
Serviciile de salubrizare nu s-au îmbunătățit și chiar lasă foarte mult de dorit, mai ales că avem cartiere în care oamenii nici măcar nu au ghene de gunoi amenajate. Pentru Chițac nu contează. Trebuie să plătiți mai mult!
În Constanța nu a fost construit niciun loc de parcare din cele promise, cursele CT BUS au fost reduse substanțial, iar lucrările din oraș sunt de o calitate atât de proastă încât nici până acum nu au fost recepționate. Însă pentru Chițac nu contează. Trebuie să plătiți mai mult!
 
Acesta este efectul devastator pe care care PSD și PNL îl au asupra românilor în general. Primarul Vergil Chițac vine să completeze strategia de prăduire pusă în aplicare de alianța toxică pe care o reprezintă.“

Reamintim, tot astăzi, purtătorul de cuvînt al PSD Constanța a transmis următoarele: „Comisia economico- financiară din cadrul Organizației Municipale PSD Constanța analizează propunerile făcute de Primăria Constanța în cadrul proiectului privind taxele și impozitele pe anul 2025. Cu siguranță, PSD Constanța nu va susține majorări nejustificate ale acestora deoarece pot afecta bugetul cetățenilor plătitori de taxe și impozite".

Mai multe detalii, AICI :

Majorări pe linieHotărârea de stabilire a impozitelor și taxelor la nivelul municipiului Constanța în anul 2025 lansată în consultare publică (DOCUMENT)



 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii