Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:03 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vasile Dîncu, Claudiu Târziu şi Diana Iovanovici-Şoşoacă au demisionat din senatul României după alegerea ca europarlamentari

ro

25 Jun, 2024 18:18 494 Marime text
Senatorii au vacantat, marţi, prin vot, în plen, mandatele de senator ale lui Vasile Dîncu (PSD), Claudiu Târziu (AUR) şi Diana Iovanovici-Şoşoacă (neafiliată), care au anunţat demisia din Parlament, începând cu 10 iulie, ca urmare a alegerii lor ca europarlamentari după scrutinul din 9 iunie, informează Agerpres.ro

Demisia lui Vasile Dîncu, înregistrată la Biroul permanent, a fost anunţată în plen de preşedintele de şedinţă, Sorin Cîmpeanu, iar senatorii Târziu şi Şoşoacă au făcut, personal, public anunţul de la tribuna Senatului.

Claudiu Târziu, liderul grupului AUR din Senat, a susţinut că absenţa sa este posibil "să nu dureze prea mult, pentru că mai sunt nişte alegeri".

"A fost o onoare şi un privilegiu să slujesc poporul român. Unii dintre dumneavoastră o să-mi lipsiţi, alţii nu, şi vă recomand să nu vă bucuraţi prea mult de absenţa mea, pentru că s-ar putea să nu dureze prea mult pentru că mai sunt nişte alegeri", a spus Târziu.


Plenul a încuviinţat prin vot schimbările de funcţii propuse de grupul AUR. Funcţia de lider de grup al senatorilor AUR va fi preluată de Călin Matieş, iar funcţia de preşedinte al Comisiei românilor de pretutindeni de Adrian Cătană.

Diana Iovanovici -Şoşoacă a subliniat că şi-a îndeplinit "cu onoare şi cu demnitate" mandatul de parlamentar român.

 Agerpres.ro 

Citește și. 

Diana Iovanovici-Şoşoacă va fi candidatul partidului SOS România la preşedinţia țării
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii