Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:18 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi ce gesturi creştineşti fac de Paşti Faptele cele bune ale parlamentarilor

ro

19 Apr, 2011 02:54 2242 Marime text
parlamentari.jpgFără nicio excepţie, parlamentarii constănţeni cu care am stat de vorbă ne-au declarat că fac gesturi creştineşti în apropierea sărbătorilor mari sau ori de câte ori se iveşte ocazia, majoritatea afirmând însă că preferă să nu fie făcute publice

De cele mai multe ori, cu câteva excepţii, aleşii noştri profită de sărbătorile mari din calendarul creştinesc pentru a face diferite gesturi prin care să-şi arate mărinimia. Când faptele lor bune nu urmăresc să atragă la schimb voturi, sunt cu atât mai bine primite.

Şi Sărbătoarea Paştelui pe care creştinii o vor sărbători la sfârşitul acestei săptămâni constituie un bun prilej pentru majoritatea parlamentarilor constănţeni de a-şi arăta bunătatea faţă de semenii mai oropsiţi de soartă. Dezinteresaţi sau nu, senatorii şi deputaţii constănţeni îşi vor rupe din punga lor, bogată în cele mai multe cazuri, şi vor dărui, fiecare cât îl lasă inima, persoanelor aflate la nevoie.

Deputatul PDL Constantin Chirilă este de părere că a-ţi arăta mărinimia faţă de cei sărmani nu este un gest frumos şi că astfel de acţiuni nu ar trebui să se facă publice. „Aceste gesturi le-am făcut mereu, nu numai de când sunt deputat şi le voi face mereu atâta timp cât voi avea posibilitatea. Detest gesturile unora făcute de faţadă şi că se folosesc de funcţiile lor pentru a arăta cât de activi sunt ei în viaţa socială. Eu am făcut gesturile ca persoană, nu ca parlamentar", ne-a spus parlamentarul constănţean.

Colega sa de Cameră, Maria Stavrositu, a făcut deja un astfel de gest având în vedere apropierea Paştelui. Zilele trecute a mers împreună cu organizaţia de femei a PDL la copiii internaţi la secţia de oncologie de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Aceştia au primit dulciuri şi jucării şi au avut parte şi de un spectacol cu mascote.

Şi Iorguş, şi Martin fac donaţii

După cum ne-a spus, Zanfir Iorguş, este un adevărat creştin: ţine post în perioada Paştelui, în toate duminicile merge la biserică şi le oferă celor mai săraci pachete cu alimente. „De Florii am dat o masă de peşte mai multor vârstnici, 60 la număr. Fac asta în fiecare an. Pentru 100 de oameni, de Paşti, fac nişte pachete cu bucate tradiţionale şi le împart. Merg şi la câţiva veterani de război la care merg în fiecare an personal să le duc câte ceva. Le mai dau şi oamenilor fără adăpost astfel de pachete".

Colegii din PSD vor să fie şi ei mărinimoşi de aceste sărbători. Matei Brătianu spune că va oferi nişte ajutoare credincioşilor din Valea Plopului. „Din îndemnizaţia de parlamentar nu îmi pot permite mare lucru, dar am să îi ajut pe semenii mei atât cât voi putea".

Eduard Martin a donat deja bani pentru copiii care suferă de boli grave, în urma unei campanii organizate de autorităţile judeţene. Parlamentarul PSD a mai spus că va repeta gestul ori de câte ori este nevoie, chiar şi în această Săptămână Mare.

Antonella Marinescu: „Nu las să treacă o zi fără să ajut pe cineva"

Deputatul PSD Antonella Marinescu spune că faptele bune nu se fac doar de sărbători. „Aud în jurul meu că trebuie să fim mai buni de Paşti sau de Crăciun. Dar ce ne opreşte să fim buni şi în celelalte zile? Nu este vorba că de Paşti trebuie să facem fapte bune... Eu nu las să treacă o zi de la Dumnezeu fără să ajut pe cineva, şi nu neapărat financiar, să ajut cu ceva ce-mi stă în putinţă. A venit la mine la cabinet o doamnă din Ovidiu, care are soţul şi cei doi copii cu handicap. Avea mâinile rupte de la atâta spălat şi mi-a cerut ajutorul să-i găsesc o maşină de spălat la mâna a doua. I-am promis că îi voi cumpăra o maşină de spălat. Când mă întorc de la Bucureşti, o să-i cumpăr. De obicei, nu sunt de acord ca aceste lucruri să fie făcute publice. Mama mea a fost la teledon şi chiar am rugat-o să nu spună cât dau. Obişnuiesc să merg frecvent la Căminul de bătrâni, unde se construieşte o biserică nouă. Am vorbit cu mai mulţi prieteni care au societăţi comerciale să ajute la construirea bisericii, dar nu am zis niciodată că trebuie să fac asta, aşa am simţit", a declarat Antonella Marinescu.

Haşotti: „Gesturile creştineşti trebuie făcute într-un maxim anonimat"

Senatorul liberal Puiu Haşotti a afirmat la rândul său că are o colaborare permanentă cu o instituţie, pe care obişnuieşte să o sprijine. „Întotdeauna de Paşti fac şi câteva gesturi creştineşti, despre care nu vreau însă să vorbesc prea mult. Am o colaborare cu o instituţie şi fac gesturi omeneşti şi faţă de copii săraci, copii ai unor vecini, dar într-un maxim anonimat. Sunt prezent în fiecare an la Înviere, dar într-un loc mai retras, pentru că eu consider că prezenţa unui politician în biserică nu trebuie să fie ostentativă. Cred că trebuie păstrat un anonimat de sută la sută şi în legătură cu aceste gesturi omeneşti pe care toţi trebuie să le facem", a precizat senatorul Haşotti.

Moga: „Săptămânal ajut pe câte cineva"

Colegul său de Cameră, social-democratul Nicolae Moga, a afirmat că săptămânal, în deplasările sale în teritoriu, ajută pe câte cineva. „Săptămâna aceasta voi merge la Negureni. Este o familie de 16 persoane, care locuieşte în două camere. Am strâns deja jucării pentru copii şi hăinuţe. Dar în fiecare săptămână când merg le duc câte ceva, dar nu vreau să spun mai multe. Problema este că noi, statul, nu suntem în stare să rezolvăm problemele legate de exemplu, de educaţie. O spun cu tristeţe pentru că există şcoli la sate care au maşini vechi pentru transportul copiilor. La Dobromir nu au mers la şcoală patru săptămâni pentru că li s-a stricat maşina. Cât sunt senator fac şi eu ce pot, însă sunt puţin descurajat pentru că văd mulţi politicieni care apar la televizor şi vorbesc şi care nu cunosc de fapt realitatea", a declarat Nicolae Moga.

Şi deputaţii Dragomir şi Ibram fac fapte bune în taină

Chiar dacă este de religie musulmană, deputatul Uniunii Democrate Turce din România, Iusein Ibram, spune că obişnuieşte să facă fapte bune şi cu ocazia sărbătorilor creştineşti, dar că religia sa cere ca taina faptelor bune să fie păstrată. „În religia noastră, relaţia aceasta de a face bine aproapelui este între noi şi Dumnezeu", a precizat deputatul UDTR.

La rândul său, deputatul PNL Gheorghe Dragomir a afirmat că obişnuieşte să facă gesturi frumoase faţă de semenii aflaţi la nevoie, dar că nu este de acord cu popularizarea acestor acţiuni. „Sunt gesturi creştineşti, omeneşti, dar nu vreau ca noi, politicienii, să le facem publice pentru că nu este cazul. Pentru că gesturile celor din politică sunt privite uneori cu reticenţă. Eu cred că sunt lucruri pe care le facem din suflet şi vreau să rămână aşa", a subliniat deputatul Dragomir.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Rody 19 Apr, 2011 11:30 Dna Antonella este un om intre oameni.Acum multi ani,nici nu avea treaba cu politica pe atunci,mi-a salvat viata.Pt.asta ii multumesc.