Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:20 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi cine îşi doreşte să mai candideze şi cine nu Parlamentarii, la răscruce între un nou mandat sau alte orizonturi

ro

18 Apr, 2011 02:38 1999 Marime text
cap_2.jpgMajoritatea deputaţilor şi senatorilor Constanţei nu s-au gândit încă la un slogan electoral pentru un nou mandat, alţii însă s-au gândit la unul pentru primărie

Mai avem un an şi jumătate până la organizarea alegerilor parlamentare, iar parlamentarii Constanţei trebuie să-şi pregătească deja strategia dacă îşi doresc un nou mandat. Se pare însă că, până în momentul de faţă, acest obiectiv nu a reprezentat o prioritate pentru deputaţii şi senatorii constănţeni.

Majoritatea parlamentarilor nici nu s-a gândit la sloganul care îi va reprezenta în următoarea campanie electorală, unii nu ştiu dacă vor mai candida, iar alţii şi-au stabilit deja alte ţinte decât Casa Poporului.

parlamentari.jpgDeputatul PDL Constantin Chirilă este unul dintre parlamentarii care ştiu în ce cuvinte să-şi prezinte oferta electorală. „Ideea principală se va învârti în jurul cuvintelor «încredere» şi «onestitate», pentru că sunt destui politicieni care vând gogoşi, iar eu nu vreau să fac acest lucru. Le voi spune oamenilor că vom realiza împreună, alături de ei, obiectivele pe care ni le propunem", ne-a declarat Chirilă.

Iorguş are slogan pentru Primăria Mangalia

Colegul său, deputatul PDL Zanfir Iorguş, s-ar putea reîntoarce în fruntea Primăriei Mangalia. „Orice e posibil în viaţă, dar nu m-am gândit deocamdată. Eu cred că dacă ar fi să fie, sloganul ar suna în linii mari cam aşa: «Am văzut ce poate administraţia PSD la Mangalia, nu ne rămâne decât soluţia de a reconstrui împreună» (...). Eu cred că în raniţa fiecărui politician trebuie să se găsească bastonul de deputat sau de primar", a subliniat Iorguş.

Deputatul Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR), Aledin Amet, a precizat că cel ce va candida pentru un mandat de deputat din partea Uniunii pe care o reprezintă va fi propus de către Congresul UDTTMR, însă a afirmat că dacă va fi să candideze pentru un nou mandat va miza pe ideea de continuitate.

Brătianu nu mai candidează

Matei Brătianu, deputat PSD, ne-a declarat că nu va mai candida pentru un nou mandat în Parlament, preferând să se axeze mai mult pe activitatea sindicală pe care o desfăşoară.

Senatorul PSD Alexandru Mazăre nu s-a gândit încă la o formulă de slogan electoral pentru că, susţine el, nu s-a hotărât încă dacă va mai candida sau nu. „Nici nu m-am hotărât dacă voi mai candida sau nu. Dacă se va introduce votul prin corespondenţă, nu cred că voi mai candida, pentru că va fi o joacă fără sens, votul va fi viciat, va fi un simulacru. Aşa cum au furat comuniştii alegerile în 1947, aşa vor fura şi pedeliştii alegerile dacă se introduce votul prin corespondenţă. Să vedem cum sunt sondajele, cum vor fi trasate colegiile, pentru că legea se va modifica", a spus Alexandru Mazăre.

Senatorul Mircea Banias nu a dorit să-şi exprime părerea cu privire la o potenţială nouă candidatură şi la un eventual slogan electoral, întrucât se afla la un chef. „Îmi pare rău, sunt la o petrecere şi nu pot vorbi", a afirmat Banias, întrerupt din activitatea în care era prins.

Dragomir (PNL): „Sloganul nu poate influenţa electoratul, chiar dacă el este necesar"

Deputatul PNL, Mihai Lupu, a fost deranjat de întrebarea privitoare la intenţia sa de a candida pentru un nou mandat de deputat, ieri, într-o zi de sărbătoare, şi mai mult pentru eventualul slogan care l-ar reprezenta pe el ca individ: „Azi îmi comemorez şi îmi aniversez apropiaţii. Credeţi că într-o aşa zi de sărbătoare orice om normal la cap îşi mai doreşte să candideze?!", ne-a spus Lupu.

În schimb, Antonella Marinescu ne-a spus că îşi doreşte să candideze pentru un nou mandat, că vrea să-şi continue proiectele pe care le-a început, însă nu s-a gândit până la acest moment la un slogan al unei campanii electorale cu care să se identifice. „Eu mă axez mai mult pe partea socială, am în lucru mai multe iniţiative care privesc anumite categorii sociale şi nu fac ceva doar pentru a fi în centrul atenţiei. Mai este timp până anul viitor".

Şi Gheorghe Dragomir, deputat PNL, ne-a spus că îşi mai doreşte un mandat în Parlament, chiar dacă este cam devreme pentru a-şi exprima opţiunea, această decizie nefiind doar a sa. „Sunt pentru (să candidez) mai mult da, decât nu. Acest lucru nu va depinde doar de mine. În ceea ce priveşte sloganul, cred că acesta nu poate influenţa electoratul, chiar dacă el este necesar, sunt multe alte lucruri care pot face asta. Sunt convins că pot să am aceeaşi activitate politică, locuitorii judeţului sunt cei mai importanţi", ne-a spus deputatul liberal.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii