Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:29 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi unde se vor construi cele 14 creşe şi grădiniţe

ro

16 Jun, 2011 00:38 1326 Marime text
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a demarat procedura de licitaţie deschisă pentru proiectarea şi execuţia a 138 de creşe şi grădiniţe. Dintre acestea, 14 se vor realiza în judeţul Constanţa.

Obiectivele de investiţii vor fi finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, derulat de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, condus de Elena Udrea. Construirea creşelor şi a grădiniţelor a fost stabilită în funcţie de propunerile înaintate de autorităţile publice locale şi în urma analizei Comisiei Tehnico-Economice a ministerului, în baza criteriilor de prioritizare prevăzute de legislaţia în vigoare, se arată într-un comunicat de presă al MDRT. Proiectele-tip utilizate pentru aceste obiective de investiţii sunt de trei categorii, respectiv pentru creşe/grădiniţe cu una, două sau trei grupe de copii, fiind puse la dispoziţie de MDRT.

Localităţile din judeţul Constanţa în care se vor construi creşe sau grădiniţe finanţate prin PNDI sunt: Murfatlar (cu o grupă), Hârşova (cu trei grupe), 23 August (cu trei grupe), Adamclisi (cu două grupe), Albeşti (două creşe/grădiniţe cu două grupe), Castelu (două creşe sau grădiniţe cu trei grupe), Lumina (cu două grupe), Poarta Albă (cu trei grupe), Rasova (cu două grupe), Nicolae Bălcescu (cu două grupe) şi Valu lui Traian (o creşă/grădiniţă cu două grupe şi una cu trei grupe). Valoarea estimată maximă pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor din judeţele Tulcea şi Constanţa este de 31.576.037 lei fără TVA, fiind incluse aici costurile de proiectare şi execuţie, precum şi cele de finanţare. Potrivit MDRT, autorităţile publice locale beneficiare ale investiţiilor sunt cele care identifică terenul pe care vor fi amplasate construcţiile. De asemenea, la finalizarea investiţiei se vor ocupa de dotările tehnico-edilitare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii