Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:26 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vincentelli a făcut cerere de recuzare a procurorului (video)

ro

06 Apr, 2011 03:02 2238 Marime text
Vincentelli_Roberto_Vincentelli.jpgDupă percheziţia făcută de procurorul Teodor Niţă săptămâna trecută, pe 29 martie, la sediul societăţilor Ecological şi Marway, şi ca urmare a afirmaţiilor făcute de acesta cu privire la presupusa obţinere de către investitorul Roberto Vincentelli a acordului de mediu în baza unor acte falsificate, ieri, reprezentantul SC Ecological Center SA a prezentat public cererea de recuzare a lui Niţă, pe care a depus-o deja la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa

Potrivit celor declarate de Vincentelli, procurorul care a efectuat percheziţiile săptămâna trecută în baza autorizaţiilor de percheziţie nr. 82 şi 83 emise de Judecătoria Constanţa, „a încălcat numeroase dispoziţii legale, procedurale, profesionale şi deontologice".

Procurorul a venit la acea dată însoţit de mai multe echipe de mascaţi, care au descins pe fosta platformă industrială a Combinatului de Îngrăşăminte Chimice de la Năvodari. Aceştia au „călcat" firma Ecological Center, care deţine proiectul de înfiinţare a unui centru de gospodărire deşeuri industriale în apropierea Năvodariului, încercând să facă anumite verificări în ceea ce priveşte certificatul de urbanism eliberat pe 10 august 2004 de la care a pornit toată povestea legată de acest depozit. În cadrul conferinţei de presă de ieri, Vincentelli a prezentat mai multe aspecte legate de modul în care s-ar fi efectuat percheziţiile, dar şi de acuzaţiile care i-au fost aduse în ultimele zile, motiv pentru care a venit şi cu date referitoare la cererea de recuzare pe care a depus-o ieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. Mai mult, Vincentelli a reclamat şi faptul că procurorul a făcut declaraţii „incompatibile cu statutul de procuror, în momentul în care a arătat presei certificatul de urbanism din 2004 şi a afirmat că la acea dată Ion Dobre nu mai era primar şi era decedat". „Procurorul Niţă a ridicat toată documentaţia. De ce a dat voie la presă să intre acolo? E cercetare penală secretă. S-au făcut fotografii la documente. Procurorul a tras deja o concluzie. De ce să mă supun unei cercetări, când procurorul trage concluzii în timpul unei cercetări. (...) Pentru toate declaraţiile acestea făcute de procuror eu sunt deja condamnat? El m-a tratat ca pe cel mai mare infractor. O să merg până la Bruxelles şi am să cer sprijin şi la Confindustria, unde sunt membru în Consiliul Directiv", a spus Vincentelli.

„Cred că i-a pus certificatului data de ridicare, nu cea de emitere"

Nu a fost omis nici subiectul principal al percheziţiei efectuate de procuror săptămâna trecută, respectiv certificatul de urbanism eliberat pe 10 august 2004, despre care se spunea că a fost semnat de fostul primar al Năvodariului, Ion Dobre, decedat la acel moment. „În 2004, am vorbit cu Dobre, a fost foarte mulţumit de această treabă cu depozitul. Se gândea şi la oraş, şi la locuri de muncă. I-am explicat cum au gândit inginerii din Italia proiectul depozitului. Am făcut cerere de eliberare a certificatului de urbanism în iunie 2004 şi l-am ridicat pe 10 august 2004. Dobre ştia bine care este proiectul meu şi l-a semnat înainte de plecarea de la primărie. Când l-am ridicat, era deja semnat de Dobre. Cred că i-a pus data de ridicare, nu cea de emitere a certificatului. Cu un certificat de urbanism nu se face un fals, acesta nu a fost folosit la nimic", a precizat Vincentelli, adăugând că pe 10 august 2005 a cerut prelungirea acestuia însă nu i-a fost aprobată.

Contactat telefonic, procurorul Teodor Niţă a precizat că nu vrea să comenteze în niciun fel declaraţiile făcute ieri de către Roberto Vincentelli.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii