Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:25 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vrabie - „Nu voi susţine scaunul lui Nicuşor!"

ro

28 Oct, 2011 01:00 1926 Marime text
vrabie.jpg„Mi s-a spus să cheltuim bani, că ni se vor da. Eu nu cheltuiesc bani înainte. Cu mine doar aşa pot face «afaceri politice», cu banii înainte. Nu iau bani de la ajutor social, ca să dau pentru referendum", spune primarul din Peştera, Valentin Vrabie, la auzul declaraţiilor şefului CJC

Chiar dacă mai sunt mai puţin de două săptămâni până va avea loc referendumul pentru desfiinţarea judeţului Constanţa, în teritoriu organizarea bate spre zero.

Mulţi primari nu sunt de acord cu această organizare, mai mult pentru faptul că nu sunt alocaţi bani pentru aceste alegeri în bugetul comunelor. Zilele trecute, mai mulţi primari s-au arătat împotriva acestui referendum, ceea ce a fost de ajuns pentru ca şeful de la judeţ să spună că deja le-a pregătit plângeri penale celor care nu respectă legea, ba chiar că unele dintre ele sunt şi depuse. Ieri, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, declara că cei care vor instiga la neprezentarea la referendumul din 6 noiembrie se vor alege cu plângeri penale. „Este treaba lor. Legea este obligatorie şi pentru prefect, şi pentru primari, şi pentru mine, şi pentru toată lumea. Noi vom face plângeri penale, am şi început să facem împotriva celor care nu respectă legea referendumului şi hotărârea judecătorească definitivă şi irevocabilă. Primarii trebuie să facă toate demersurile, cine nu va face, va răspunde", a spus Constantinescu adăugând totuşi că se aşteaptă la o prezenţă la vot de peste 55% din populaţia judeţului.

Vrabie: Nicuşor să se prezinte la procesele pe care le are

Chiar dacă nemulţumiţi de acest referendum sunt mai mulţi primari, de toate coloraturile politice, nu toţi au curajul să-şi manifeste nemulţumirile public, mai ales că sunt mulţi cei care au beneficii de la CJC. Unul dintre primarii care a avut curaj să-i dea replica preşedintelui CJC de fiecare dată când s-a considerat nedreptăţit este primarul de la Peştera. La auzul veştii legate de înaintarea unor plângeri penale în cazul neimplicării în acest referendum, primarul spune că, înainte de a da aceste declaraţii, preşedintele CJC ar trebui să meargă el mai înainte să răspundă în faţa legii pentru zecile de plângeri care îi sunt făcute. „Să se prezinte la procesul de care se ascunde şi pentru care este căutat cu mascaţii şi să-şi dovedească nevinovăţia. Dacă domnul Constantinescu - care simte că i se duce scaunul de sub picioare, deşi merită - îmi face plângere penală, voi merge în faţa legii şi îmi voi dovedi nevinovăţia. Eu nu voi bloca desfăşurarea referendumului, numai că nu am bani alocaţi pentru acest lucru. Eu nu voi susţine scaunul lui Nicuşor Constantinescu! Mi s-a spus să cheltuim bani, că ni se vor da. Eu nu cheltuiesc bani înainte. Cu mine doar aşa pot face «afaceri politice», cu banii înainte. Eu nu iau bani de la ajutor social, de la persoane cu handicap, ca să dau pentru referendum. Dacă vor să-şi pună urne la Căminul Cultural, ele sunt puse la dispoziţie. Va primi ce va merita!", spune primarul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii