Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:15 19 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zestrea deputatilor

ro

15 Mar, 2008 00:00 1030 Marime text
1205522396.jpg

Singurele declaratii de avere actualizate sunt cele ale deputatilor PSD Alexandru Mazare (fortat de imprejurari) si Lucian Balut, devenit parlamentar in februarie

Averile alesilor care ne reprezinta in administratia publica locala sau in Parlament au constituit un subiect "atractiv" pentru presa, dar si pentru cetateanul de rand. Tema este interesanta cu atat mai mult, cu cat, deseori, la finele unui mandat, romanii constata cu stupoare ca promisiunile electorale facute in campanii nu s-au concretizat. Astfel, in cel mai fericit caz, nivelul lor de trai ramane neschimbat, iar dezamagirea pune stapanire tot mai mult pe ei. In schimb, o simpla analiza a site-urilor Legislativului ne poate dovedi ca, pe parcursul unui mandat, unii parlamentari au prosperat... altii au ramas la aceleasi averi, insa niciunul nu a saracit. Rezultatele inregistrate in alegerile parlamentare din noiembrie 2004 in Circumscriptia Electorala Constanta a permis incredintarea a 14 mandate de deputati, reprezentanti a doua minoritati si a patru formatiuni politice. Daca unii deputati de Constanta si-au actualizat declaratiile de avere la inceputul sesiunii parlamentare, altii au stat linistiti, pe considerentul ca, anul trecut, isi postasera o declaratie pe site-ul Camerei Deputatilor. Printre deputatii constiinciosi se numara si social-democratul Alexandru Mazare. Declaratia postata in data de 12 februarie anul curent a adus o singura modificare in averea fratelui primarului Constantei. In comparatie cu documentul semnat in data de 13 noiembrie 2007, din ultima declaratie a "disparut" cota parte din apartamentul din Bucuresti. Ceea ce ni s-a parut interesant a fost faptul ca pe documentul de anul trecut a apare o modificare... bicolora. Este stiut faptul ca, in scandalul declansat pe tema chiriilor primite de parlamentari pe nemeritate, a fost inclus si deputatul Alexandru Mazare. "Inculparea" lui s-a facut tocmai pe seama acelei cote parti detinute din apartamentul cu pricina. Parlamentarul s-a aparat spunand ca imobilul este al mamei sale, numai ca, la vremea respectiva, numele sau era scris negru pe alb ca titular a 1/8 din apartament. Acum, in aceeasi declaratie postata pe site, ca titular apare mama deputatului PSD, nume ce pare a fi fost scris initial cu cerneala albastra si apoi cu neagra. Mai mult, in declaratia de avere din 20.12.2006, ca titular al acelei cote parte din apartamentul cu pricina figura tot deputatul Alexandru Mazare. De ce oare?... In rest, averea social-democratului tomitan a ramas neatinsa.

Deputatul econom

Decesul deputatului PSD Corneliu Dida i-a permis colegului sau de partid, consilierul municipal Lucian Balut, sa activeze, in premiera, in Parlamentul Romaniei. Preluarea mandatului de deputat a avut loc luna trecuta si, conform prevederilor legale, in data de 4 februarie, Balut a postat declaratia de avere. Daca in documentul publicat pe site-ul Primariei Constanta, consilierul municipal PSD detinea (la data de 4 ianuarie anul curent) in contul unei banci 15.000 RON, in decurs de o luna, acelasi personaj, dar cu statut de deputat, si-a majorat rezerva bancara cu 3.000 RON. Daca unii deputati de Constanta si-au actualizat declaratiile de avere la finele anului trecut, altii au "uitat". Printre cei care au crezut de cuviinta ca nu au ce declara se numara: deputatul PNL Gherorghe Dragomir, a carui declaratie de avere dateaza din 9 ianuarie 2007; Mircea Iustian (PDL), cu "averea" neactualizata din 16 ianuarie 2007; Laurentiu Mironescu (PDL), care nu o fi reusit sa mai puna nimic deoparte din 13 februarie 2007, precum si Amet Aledin (UDTTMR) si Andrian Mihei (PNL), a caror "zestre" nu s-o fi imbogatit din iunie anul trecut.

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii