Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:34 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Marinei se desfasoara la Bucuresti

ro

05 Aug, 2010 00:00 3141 Marime text
p2-ziua_marinei.jpgCu toate că nucleul Forţelor Navale se află lângă mare, adică la Constanţa, sărbătorirea Zilei Marinei  nu are loc aici, din cauza lipsei de fonduri. Manifestările se ţin la Bucureşti, acolo unde se găsesc resurse materiale pentru orice.

Anul acesta, manifestările dedicate Zilei Marinei s-au mutat, de la malul Mării Negre la... Bucureşti. Motivele sunt legate de lipsa fondurilor, care au făcut imposibilă o desfăşurare de forţe la nivel local. De aceea, seria manifestărilor dedicate Zilei Marinei începe pe 5 august, când Muzica Militară a Forţelor Navale Române va oferi un inedit spectacol muzical pe esplanada Palatului Cercului Militar Naţional din Bucureşti. În continuare, se va desfăşura simpozionul cu tema „Ziua Marinei Române - prezent şi perspective“, ocazie cu care va fi lansată Monografia Forţelor Navale şi va fi vernisată o expoziţie de pictură şi sculptură cu tematică marinărească, organizată de Muzeul Marinei Române în colaborare cu Liga Navală Română, a cărui preşedinte este Laurenţiu Mironescu, vicepreşedintele organizaţiei municipale a PDL Constanţa. La manifestări au fost invitaţi reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, Statului Major General, Ligii Navale Române, asociaţiei Clubul Amiralilor, Ligii Ofiţerilor din Marina Militară, Ligii Maiştrilor Militari de Marină, precum şi personal militar şi civil din Statul Major al Forţelor Navale. Va avea loc şi o expoziţie de uniforme de marină şi costume de epocă, pregătite de către Asociaţia „Tradiţia Militară“, iar tinerilor interesaţi de o carieră militară în Forţele Navale li se va prezenta oferta educaţională a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“ şi Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale din Constanţa. Preşedintele Ligii Navale ar vrea să marcheze şi la Constanţa Ziua Marinei prin câteva evenimente, însă nu ştie dacă va avea posibilitatea. „Voi merge la Statul Major al Forţelor Navale şi voi cere sprijinul pentru a organiza ceva şi la Constanţa, pentru că aşa mi se pare normal“, a declarat Laurenţiu Mironescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • eu 05 Aug, 2010 13:59 Deja ne facem de tot rasul. Daca traia Ceausesti si reusea sa faca canalul Dambovita - Marea Neagra, atunci, mai era cum mai era, ca mergeau navele pana la Bucuresti, dar asa, ce vor face la Bucuresti, pun si ei un lighean intr-o mlastina si gata, ziua marinei. Idioti, astia ne-au furat toate distractiile in vara asta.